Sponsoractie Bakker Bom

BENEDEN-LEEUWEN - Martin Bom ondersteunt de sponsoractie van Maria van Wamel, door een deel van zijn opbrengst uit de verkoop van appelbeignets tijdens Lauwe on Light Art te schenken aan Cycle4Girls van Plan Nederland. Maria van Wamel helpt zelf mee de appelbeignets te verkopen.

Maria van Wamel grijpt het evenement Lauwe on Light Art aan om in de publiciteit te komen en geld in te zamelen voor Plan Nederland. Van elke verkochte appelbeignet gaat 50 cent naar het goede doel. Maria van Wamel fietst in maart 2015 met een groep van vijfentwintig vrouwen 300 kilometer door Vietnam voor het goede doel Plan Nederland.

Van te voren heeft iedere deelneemster geld ingezameld. Met deze opbrengst zorgt Plan ervoor dat meisjes, en hun leefomgeving, in Vietnam toegang krijgen tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater, zodat ze kunnen opgroeien tot sterke vrouwen. Plan zet zich ook in om de meisjes te beschermen tegen geweld en zorgt ervoor dat ze een meer gelijk positie krijgen. 'Dit is voor mij een belangrijke motivatie om me in te zetten voor dit doel', aldus Maria. Onderweg bezoeken de vrouwen diverse projecten van Plan Nederland en ontmoeten de kinderen en hun familie in hun leefomgeving.

Meer informatie over Cycle4Girls: bit.ly/maria4girlsvietnam.