Op de Wiel is er een spectaculaire lasershow.
Op de Wiel is er een spectaculaire lasershow. Foto: Lauwe On Light

Lauwe On Light Art, lichtkunst met kunstlicht

BENEDEN-LEEUWEN - Licht, geluid, special effects, je komt ogen en oren tekort tijdens de negende editie van Lauwe On Light. Naast de traditionele lichtjes, in bijna alle tuinen van Beneden-Leeuwen, is er dit jaar Lauwe on Art, dat zaterdag 20 en zondag 21 december plaatsvindt. Ondernemers, inwoners en kunstenaars maken er met elkaar een spektakel van. Diverse lichtshows, kunstzinnige etalages en sfeervolle muziek maken het centrum tot een grote publiekstrekker in de avonduren.

Tijdens Lauwe On Art is er gedurende twee dagen een spectaculair programma opgezet. De Lichtjesroute vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 december en duurt van 18.00 tot 23.00 uur. Vier grote projecten, met weergaloze lichtshows, vormen het absolute hoogtepunt van de route.

Bewegende projectie

Op de gevel van de Alphonsuskerk is een bewegende beamerprojectie te zien. Stellingmolen De Wielewaal wordt van de nieuwste LED verlichting, in allerlei kleuren, voorzien. Boven natuurplas de Wiel vindt een lasershow plaats en achter het gemeentehuis in de Pastoor Jansstraat zijn sensationele lichteffecten te bewonderen.

Parcours

Langs het 2,9 kilometer tellende parcours zijn vele acts te zien. Ook zullen koren en orkesten hun muzikale kunsten ten gehore brengen. Daarnaast zullen in de etalages langs de route zo'n 50 kunstenaars hun werk presenteren. Dit doen zij op creatieve en verrassende wijze. Nabij de Wiel worden verschillende bomen op bijzondere wijze verlicht. Ook wordt er een spiegeltent geplaatst. Hierover meer op pagina 15.

Hakpotjes

Kinderen van de basisscholen De Leeuwenkuil en De Wijzer, kinderopvang 't stampertje en kinderopvang Stip & Stap hebben meegeholpen om ruim 1.200 glazen potjes om te toveren tot kunstwerken. De potjes zijn geschonken door de Hak fabriek in Giessen. Alle 1.200 potjes zullen tijdens de Lichtjesroute langs het parcours worden geplaatst en voorzien van een waxinelichtje.

Programma

Lauwe On Light Classic vindt plaats van 8 tot en met 30 december. De Lichtjesroute van Lauwe On Art vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 december en duurt van 18.00 uur tot 23.00 uur. De route kent vier startpunten. De toegang is gratis.

Meer informatie over Lauwe on Light, het programma en de route, is te vinden op lauweonlight.nl.