Afbeelding
Foto: KJ Praktijk

Jeugdpsychologie in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Opvoeden gaat niet altijd zonder slag of stoot. Vaak lukt het om er samen uit te komen. Maar zijn de problemen zo ingewikkeld, of houden ze te lang aan, dan is hulp van buitenaf nodig. En hiervoor kun je sinds kort ook 'gewoon' terecht in Maas en Waal. Helen Andriesse, GZ-psycholoog en Psychotherapeut gespecialiseerd in kinderen en jeugd, startte begin oktober haar eigen praktijk in Beneden-Leeuwen.

Kinder- en Jongerenpraktijk Maas en Waal biedt diagnostiek en behandeling voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Het gaat dan niet alleen om generalistische basis GGZ, voor lichte tot matige psychische problemen, maar ook om specialistische behandeling voor complexere problematiek: 'Zaken waarvoor je, in deze regio, voorheen alleen terecht kon bij GGZ instellingen in Nijmegen of Tiel', vertelt Helen. 'En het is júist voor kinderen zo belangrijk om dicht bij hun leefomgeving te blijven. Bovendien biedt het een groot voordeel voor jongeren. Zij kunnen nu zelfstandig naar de afspraken komen, in plaats van dat ze voorheen door hun ouders gebracht moesten worden.' Helen Andriesse werkt in haar praktijk met kinderen en jongeren tot en met drieëntwintig jaar. Naast behandeling, verricht ze diagnostisch onderzoek met betrekking tot intelligentie, persoonlijkheid, ADHD en Autisme Spectrum Stoornissen. Specifiek aan haar werkwijze is de manier waarop ze met de cliënt en diens problematiek omgaat: 'Ik wil het allemaal niet te zwaar maken. En gebruik graag de nodige humor om de zaken te relativeren. Dat werkt erg goed, heb ik de afgelopen jaren ervaren.'
Kinder- en Jongerenpraktijk Maas en Waal werkt samen met drie andere praktijken op het gebied van psychologie. Het samenwerkingsverband is gevestigd op het Zorgplein aan de Van Heemstraweg 48 in Beneden-Leeuwen. Voor meer informatie: www.kjpraktijkmaasenwaal.nl.