Afbeelding

Beuningse hockeydames lijstaanvoerder

LEEUWARDEN - MHCB Dames 1 gaat als lijstaanvoerder de winterstop in. Hoewel de wedstrijd in Leeuwarden werd verloren met 2-1, wisten de dames de koppositie in de competitie te behouden.

De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld met drie speelsters uit de A, om de geblesseerde verdedigers bij Dames 1 op te vangen. In de eerste helft kreeg Beuningen enkele kansen uit corners, maar wist niet te scoren. Aan beide kanten waren weinig echte uitgespeelde kansen. De dames gingen de rust in met 0-0.

Beuningen ging de tweede helft in met het doel een openingstreffer te maken, wat ook snel het geval was. Na die voorsprong gingen de speelsters van Leeuwarden op zoek naar de gelijkmaker. Helaas kreeg een van de speelsters van Beuningen een gele kaart, waardoor ze met een speelster minder kwamen te staan. Uiteindelijk werd dit Beuningen fataal en won Leeuwarden met 2-1. Omdat ook de nummer 2 verloor, gaat Beuningen Dames 1 als lijstaanvoerder de winterstop in.
De eerste zaalwedstrijden zijn op zondag 14 december in sporthal De Tinnegieter om 14.30 en 18.40 uur.