Afbeelding
Foto: Clasien Reuser- de Klein

Winterfair De Tuinen van Appeltern neemt aftrap voor het kerstseizoen

MAAS EN WAAL - In De Tuinen van Appeltern vond afgelopen weekend het winterfestival plaats, een feest voor de tuin. Met ruim zestig standhouders was er op alle vlakken genoeg te zien, te proeven, te horen, te ruiken en te beleven. Van sfeervolle buitenhaarden, vuurkorven en een winterse barbecue tot modeshows met winterkleding. Tijdens de winterfair konden de bezoekers op het culinaire streekplein proeven van allerhande hapjes en drankjes en genieten van live optredens. De Tuinen van Appeltern nam met deze groots opgezette fair de aftrap voor de diverse kerstmarkten die de komende tijd in Maas en Waal volgen.

De ons bekende kerstfairs in de regio:

Overdekte kerstmarkt Beneden-Leeuwen

Bij de overdekte kerstmarkt van tuincentrum GroenRijk kunnen liefhebbers elke dag inspiratie opdoen voor de feestdagen. Regelmatig zijn er in het weekend extra activiteiten. Hierover binnenkort meer.

Glitter & Glamour kerstfair Afferden

AFFERDEN - In Kulturhus De Meent is op zondag 7 december een sfeervolle Glitter & Glamour kerstfair. De fair onderscheidt zich door het combineren van een huiselijke kerstsfeer met styling, fashion, sieraden, schoenen, woon- en tuindecoraties en huishoudelijke producten. U wordt welkom geheten door 'lady Glitter & Glamour'. De kerstman wacht de kinderen op.

De jongste bezoekers kunnen gratis deelnemers aan een kerstworkshop of zich mooi laten maken op het beauty plein. Er live muziek en een gezellige zithoek, waar bezoekers kunnen genieten van warme chocolademelk, glühwein, appeltaart en erwtensoep. De Glitter & Glamour fair is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. De eerste 150 bezoekers worden verrast met een Glitter & Glamour attentie.

Kerst-Inn Bergharen

BERGHAREN - In de Zandloper in Bergharen is zondag 7 december een Kerst–Inn. Tijdens de Kerst-Inn zijn onder andere kerstartikelen, brocante sieraden, kerstkleding, decoratiematerialen en zelfgemaakte poppen te zien en te koop. Er is eveneens een stand waar men kan deelnemen aan een workshop rietvlechten. Natuurlijk ontbreken de glühwein, de oliebol en appelbeignets niet. Optredens worden verzorgd door het Kioskkoor en het jongerenkoor van Alverna. Van de opbrengst van de artikelen bij De Zonnebloem worden activiteiten georganiseerd, onder andere voor het 35-jarig jubileum volgend jaar. De Kerst-Inn is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt 1 euro per persoon.

Tweede Winterfair Wamel

WAMEL - De winterfair in Wamel wordt dit jaar gehouden op zondag 7 december. Verschillende winkeliers en hobbyisten uit Wamel en omgeving zijn op de winterfair te vinden. Een greep uit het aanbod: kerstbomen, mini-kerststallen, oliebollen, ganzenborst roken, geweien, schilderijen, sieraden, schoenmode, haarmode, pedicure, speelgoed, schminken, bouwmarkt, fruit, demonstraties en veel meer. Op de parkeerplaats staat een nostalgische draaimolen, waar de kleintjes de hele dag gratis rondjes mogen draaien. Er vinden ook diverse live optredens plaats. De fair vindt plaats tussen het Vrijetijdscentrum (VTC) en Woonzorgcentrum Huize Henricus en duurt van 14.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis.Voor verdere informatie kijk op www.vtcwamel.nl.

Candlelight Fair Horssen

HORSSEN - Bij tuincentrum de Vlieren in Horssen vindt op vrijdag 12 december van 10.00 tot 21.00 uur de Candlelight Fair plaats. Een gezellige markt met verkoop van onder meer kerstbomen, kerstgerelateerde producten, kleding, sieraden en decoraties. Meer informatie over de Candlelight Fair volgt.

Kerstfair bij KBO Deest

DEEST - In dorpshuis 't Treftpunt in Deest is zaterdag 13 december een Kerstfair. De opbrengst is bestemd voor activiteiten georganiseerd door de KBO. Op de Kerstmarkt vindt men onder meer kerststukjes, handwerken, woonaccessoires, vogelhuisjes, kunstwerken en boekwinkel Maas en Waal met allerlei streekboeken. Uiteraard zijn er koffie, appelgebak, poffertjes en glühwein. De organisatie kan nog kerstspullen gebruiken. Deze kunnen vrijdag 12 december vanaf 10.00 uur gebracht worden in dorpshuis 't Trefpunt. Er zijn ook nog enkele kramen beschikbaar. Heeft u hiervoor interesse? Neem dan contact op met Ger de Heus, via tel. 0487-514141.