De supportersclub viert feest.
De supportersclub viert feest. Foto: Anton Janssen

Supportersclub Blauw & Wit van grote waarde voor Aquila

DREUMEL - Voetbalvereniging Aquila in Dreumel ondervindt, als één van de weinige voetbalclubs in Maas en Waal, al een kwart eeuw de steun van een supportersclub. Blauw & Wit is met haar ondersteuning al vijfentwintig jaar van grote betekenis voor de club op sportpark De Zeven Morgen. De supportersclub viert dat op zaterdagavond 13 december in de kantine van Aquila.

Door Anton Janssen

Sjaak Remmits en Willy Kuypers beklaagden zich in 1989, in het honk van hun club, over het feit dat er, naast voetballen, bij Aquila zo weinig te beleven was. Ze vonden 'dat het allemaal beter moest'. Bestuurslid Cor van Mourik hoorde dit signaal en stelde hen voor dat zelf aan te pakken. Hij werd op zijn wenken bediend, want op 12 december 1989 was de oprichting van Blauw & Wit een feit. De meeste initiatiefnemers van toen zijn nog steeds bij de supportersclub betrokken. Blauw & Wit groeide uit tot een mooie en bestendige loot aan de Dreumelse voetbaltak. De club bestaat nu uit Dennis Hol, Corné Jansen, Toon Megens, Pieter van Mourik, Walter Rademakers, John Remmits, Edwin de Vree en Bas van Welie. Het achttal heeft een voetbalachtergrond en een voetbalhart en vormt samen de harde kern van de achterban, waarop regelmatig - en met succes - een beroep kan worden gedaan.
In de beginjaren lag bij Blauw & Wit de nadruk op het verrichten van werkzaamheden op het sportpark. De groep vormde de voorloper van de huidige onderhoudsdagen, waarop vrijwilligers wekelijks hun handen uit de mouwen steken. Na verloop van tijd ging de supportersclub zich meer en meer richten op, soms ludieke en vaak serieuze, nevenactiviteiten. Jaarlijks is er direct na Nieuwjaar een soeptoernooi, met het bekende Rad van Fortuin, en aan het einde van het seizoen een familietoernooi. De opbrengsten stellen Blauw & Wit in staat de jeugdafdeling met een substantieel bedrag te steunen of de club een grote aanschaf te laten doen. Zo is Aquila binnenkort een volwaardig AED-apparaat rijker, om in voorkomend geval direct handelend te kunnen optreden.

Onmisbaar

Blauw & Wit is er niet om de hoofdmacht van de voetballers een steuntje in de rug te geven. De supporters kiezen bewust voor een bijdrage aan het clubleven in de breedste zin. Zo wordt het jeugdkamp ondersteund, is een nieuwe geluidsinstallatie mede mogelijk gemaakt en werd bijgedragen in de kosten van een beamer en van de terreinverlichting. Ook zorgde de jubilaris voor sponsoring van het scorebord en de nieuwe afrastering. Het moge duidelijk zijn dat Blauw & Wit zich als steun en toeverlaat van Aquila onmisbaar heeft gemaakt.

Bij de feestavond op 13 december vanaf 20.30 uur is iedereen die Blauw & Wit een warm hart toedraagt welkom. De supportersclub viert het zilveren jubileum met alle leden, vrijwilligers, sponsoren en vooral supporters van voetbalvereniging Aquila. Er is live muziek mét feestgarantie, want 'het is tijd voor een ouderwets Aquila feestje'.