Expositie Elly Kalf

3 december t/m 28 februari

Activiteit:        Expositie
Locatie:        St. Elisabeth,
        Beneden-Leeuwen
Tijd:                doorlopend

Beeldend kunstenares Elly Kalf exposeert haar schilderijen in zorgcentrum St. Elisabeth. Er zijn zowel recente olieverfschilderijen en aquarellen te bewonderen als een selectie uit schilderijen van de laatste 35 jaar. Thema's van haar werk zijn onder andere wijn en druiven, portretten en de eigen vijver. Meer informatie is te vinden op www.ellykalf.nl.

Lezing Harry van Enckevort

Zondag 7 december

Activiteit:        Lezing
Locatie:        Museum Kasteel
        Wijchen, Wijchen
Tijd:        15.00 tot 17.00 uur

Tijdens de bijeenkomst wordt een archeologisch artefact, De Wijsteen uit Keent, aangeboden aan Museum Kasteel Wijchen. Harry van Enckevort houdt een lezing over 'Stad en platteland in het Oostelijk rivierengebied'. De inloop met koffie en thee is vanaf 14.30 uur, om 15.00 uur start het programma. De entree bedraagt 2,50 euro. Voor meer informatie www.museumwijchen.nl.

Bijzondere kerststallen

Vanaf zondag 7 december

Activiteit:        Expositie
Locatie:        Museum
        Tweestromenland,
        Beneden-Leeuwen
Tijd:        Openingstijden
        museum

Van groot tot klein, van hout tot keramiek, van glas tot gebreid; kerststallen zijn er alle soorten en maten. Tijdens de expositie Kerststallen in Museum Tweestromenland, zijn uiteenlopende exemplaren te bezichtigen. Voor kinderen is van alles te beleven, met onder meer ontdekkisten en speurtochten voor alle leeftijden. Daarnaast is er het spel 'De koffer van Johanna van Beek'.

De entree bedraagt 5 euro, inclusief bezoek aan het museum en een consumptie. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 2,50 euro. De expositie loopt tot en met 12 januari. Voor meer informatie www.museumtweestromenland.nl.

Rondleiding
Kasteel

Zondag 7 december

Activiteit:        Rondleiding
Locatie:        Museum Kasteel
        Wijchen, Wijchen
Tijd:        14.00 uur

Elke eerste zondag van de maand is er een open rondleiding in Museum Kasteel Wijchen. De rondleiding voert door het kasteel van Wijchen, de voormalige woning van Emilia van Nassau en Don Emanuel van Portugal. Daarna kunnen de deelnemers zelf het museum verkennen. Voor meer informatie en prijzen zie www.museumwijchen.nl.