Sjors Creatief

BEUNINGEN - Het succesvolle concept Sjors Sportief wordt uitgebreid met een aanbod aan culturele en creatieve activiteiten, onder de naam Sjors Creatief. Via Sjors Sportief konden kinderen uit de gemeente Beuningen reeds op laagdrempelige wijze kennis maken met diverse sporten. Via Sjors Creatief krijgen basisschoolleerlingen nu ook de gelegenheid kennis te maken met culturele en creatieve activiteiten, zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging. Denk hierbij aan activtieiten als muziek maken, tekenen en schilderen en koken. Op 23 februari 2015 ontvangen basisschoolleerlingen een boekje met daarin het activiteitenaanbod. Direct hierna kunnen zij zich inschrijven voor de diverse cursussen, via de website www.sjorssportief.nl. De geplande activiteiten vinden plaats in de periode van maart tot en met juni. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@sjorscreatief.nl. Sjors creatief is nog op zoek naar leuke, creatieve activiteiten. Alle verenigingen, instellingen en particulieren kunnen tot 1 februari 2015 één of meerdere workshops opgeven via www.sportstimulering.nl.

Druten draagt kazerne over

DRUTEN - De gemeente Druten draagt de brandweerkazerne aan de Van Heemstraweg over aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid(VRGZ). In 2013 werden brandweertaken- en personeel al overgedragen aan het VRGZ. Het overdragen van de brandweerkazerne is dan ook een logisch vervolg. Omdat de overname van de kazerne door de VRGZ plaatsvindt tegen de boekwaarde 2014, gaat het de gemeente nagenoeg niets kosten. Het terrein aan de aangrenzende gemeentewerf zullen de Drutense brandweerlieden overigens mogen blijven gebruiken voor oefeningen. De gemeenteraad moet in de decembervergadering goedkeuring geven aan het college-voorstel.

Laatste
bijeenkomsten
over transities

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal houdt begin december de laatste twee bijeenkomsten over de veranderingen in de zorg. Tijdens de avond worden inwoners geïnformeerd over de zorgaanbieders met wie de gemeente een contract heeft afgesloten en hoe de zaken vanaf 2015 geregeld zijn. De bijeenkomsten zijn op donderdag 4 december om 10.00 uur in D'n Hoender in Dreumel en op woensdag 10 december om 19.00 uur in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.

Nieuw plan Doorkijk

DRUTEN - Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 27 november werd duidelijk dat de MultiFunctionele Accomodatie in Druten-Zuid definitief niet doorgaat. Het Drutense college van b&w komt binnen drie maanden met een geheel nieuw plan voor wijkcentrum De Doorkijk in Druten-Zuid. De kern van dit plan omvat een verbouwing van het wijkcentrum en de sportzaal. De sobere, nieuwe opzet is waarschijnlijk een stuk goedkoper dan het oorspronkelijke plan.