Oplaadpalen West Maas en Waal

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal wil het elektrisch rijden binnen de gemeente stimuleren. Daarom heeft de gemeente bij Regio Rivierenland geld gevraagd voor de aanschaf van vier oplaadpalen. De aanvraag is inmiddels gehonoreerd. Het gaat om vier oplaadpunten, met elk twee aansluitingen. Per oplaadpaal reserveert de gemeente twee (parkeer)plaatsen, zodat twee elektrische auto's tegelijk kunnen worden opladen. De gemeente gaat in 2015 op zoek naar locaties voor de oplaadpalen.

De Meent blijft open

AFFERDEN - Kulturhus De Meent in Afferden blijft gewoon open. Dat zegt Bob Leijdes, voorzitter van het bestuur van De Meent. Eerder waren er geruchten dat het dorpshuis eind dit jaar haar deuren zou sluiten.

Het bestuur heeft een kort geding aangespannen tegen de huidige uitbater. Het contract verloopt eind dit jaar en wordt vooralsnog niet verlengd. Volgens Leijdes heeft De Meent nog huur te goed van de uitbater. Op 12 december is de uitspraak van het kort geding.

Gemeentelijke
belastingen
via Munitax

BEUNINGEN/DRUTEN - Munitax is de nieuwe naam voor het Gemeentelijk Belastingkantoor. Munitax voert vanuit Beuningen werkzaamheden uit voor zeven gemeenten, waaronder Beuningen en Druten. Op 1 januari 2015 treedt de naamswijziging in werking. Inwoners ontvangen vanaf dat moment post van Munitax.

Voor meer informatie over de gemeentelijke belastingaanslag kunnen inwoners terecht op www.munitax.nl. Telefonisch contact opnemen kan ook, via tel. 024-67 80 962.

Handhaving alcoholregels

DRUTEN - De gemeente Druten gaat harder optreden tegen horecagelegenheden en sportkantines die de regels voor het schenken van alcohol aan jeugd niet naleven. Als een horecebedrijf of sportkantine meermaals de fout in gaat, dan wordt de naam daarvan mogelijk openbaar gemaakt, vertelde burgemeester Luciƫn van Riswijk in de gemeenteraad.

Raadslid Martien Pardoel van Dorpslijst Druten vroeg aan het college van b&w om meer in te zetten op voorlichting in plaats van handhaving, maar daar stemde de burgemeester niet mee in.

Bijeenkomst PSZ 't Kelderke

ALTFORST - Peuterspeelzaal 't Kelderke houdt op 10 december een bijeenkomst om de voorgenomen sluiting van de peuterspeelzaal nader toe te lichten. De bijeenkomst vindt plaats op basisschool De Tweestroom in Altforst en start om 20.00 uur.