Kerstdiner voor ouderen

WEST MAAS EN WAAL - Zorgcentrum St. Barbara verzorgt in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds een kerstdiner op 19 december. Het diner is gratis en met name bedoeld voor mensen die, wegens omstandigheden, weinig buiten de deur komen en behoefte hebben aan gezelschap.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor inwoners uit Beneden-Leeuwen en Wamel. Aanmelden tot 8 december via zorgcentrum St. Barbara, tel. 0487-571439 (tussen 8.30 en 11.00 uur).

Koorleden in het zonnetje

AFFERDEN/DRUTEN - Het feest van de Heilige Cecilia, patrones van de (kerk)muziek, wordt jaarlijks door alle koren gevierd. Doorgaans wordt dit feest aangegrepen om jubilerende leden in het zonnetje te zetten. Zaterdag 22 november werden, tijdens een feestelijke eucharistieviering in de pastorie in Afferden, vier leden in het zonnetje gezet. Wil Marcus (dirigent en organist, 50 jaar koorlid), Dorien Geurts (50 jaar lid), Joke Belgers (50 jaar lid) en Willy de Waal (40 jaar lid) ontvingen een onderscheiding van de Nederlandse St.-Gregorius Vereniging. Zondag 23 november in de Ewaldenkerk in Druten twee leden in het zonnetje gezet: Jan Jacobs (50 jaar lid) en Jos Akkermans (25 jaar lid).