Afbeelding
Foto: Chantal Roest

Voetbal programma

MAAS EN WAAL – Het voetbalprogramma voor de Maas en Waalse voetbalelftallen voor komende zondag:
Tweede klasse: Leones-DVC'26 Didam.
Derde klasse: Groesbeekse Boys-DIO'30, Beuningse Boys-SC Millingen.
Vierde klasse: SCP-Overasseltse Boys, Niftrik-Avios, Ewijk-UHC, SCD'33-Union Nijmegen, DVE-Trajanus Nijmegen-Unitas'28.
Vijfde klasse: Kolping Dynamo Nijmegen-DSZ, Brakkenstein Nijmegen-DBV, Heumen-Roda'28, AAC Olympia-Aquila, Victoria'25-Batavia, Elistha Elst-WVW.

Marathon rijhal Bergharen

BERGHAREN - Menvereniging Vrienden van het Aangespannen Paard Maas en Waal (VAP) houdt op zaterdag 27 december haar tiende indoormarathon in de Rijhal Bergharen. Menners van jong tot oud strijden om de snelste tijd en moeten daarbij hun pony of paard door een aantal hindernissen sturen. Het komt aan op behendigheid en inschattingsvermogen. Enkelspannen, tweespannen en vierspannen daveren voorbij. De organisatie is op zoek naar deelnemers, vooral in de jeugdrubriek. Om je voor te bereiden op de marathon mag je op zondagmiddag 7 december gratis een les volgen. Een instructeur leert je hoe je je aanspanning door hindernissen stuurt.

De marathon op 27 december belooft een fantastische dag te worden, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor het publiek. Het geheel is aangekleed in kerstsfeer, compleet met arrenslee. De kerstman heeft beloofd naar Bergharen te komen voordat hij weer naar Lapland vertrekt.

Wil jij meedoen aan de marathon? Kijk dan op www.indoorbergharen.nl voor meer informatie en het inschrijfformulier. Wil je ter voorbereiding meedoen met de gratis les op 7 december, meld je dan aan bij Wendy Verbruggen, via tel. 0487-596679 of e-mail naar verbruggen.wendy@gmail.com. Wacht niet te lang, want vol = vol.

Winst voor Unitas´28

WAMEL - Unitas'28 speelde zondag een thuiswedstrijd tegen sv Nijmegen. In de eerste helft bleven de kansen voor beide teams uit en stond er na 45 minuten nog altijd 0-0 op het scorebord. Na rust kwam sv Nijmegen op voorsprong. Hierna werd de thuisclub de betere ploeg en spoedig volgde de gelijkmaker. Kort daarop werd de Nijmeegse keeper opnieuw gepasseerd en kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong. Hierna was het hek van de dam en breidde Unitas de voorsprong uit tot 5-1.

Zondag 30 november speelt Unitas'28 tegen DVE Trajanus in Nijmegen. De aftrap is om 14.30 uur op sportpark Staddijk Zuid.