Noodgebouwen sneller weg

DRUTEN - De gemeente Druten maakt op dit moment gebruik van noodgebouwen achter het gemeentehuis. De noodgebouwen staan op een gedeelte van de tuin van boerderij De Elshof. Deze grond moet uiterlijk per 1 januari 2018 worden opgeleverd. De gemeente denkt de noodgebouwen sneller te kunnen afstoten dan gepland. Dat komt omdat het aantal banen in het gemeentehuis langzaam afneemt en ambtenaren vaker thuis werken. De gemeente denkt zelfs in de toekomst andere organisaties te kunnen huisvesten in het gemeentehuis.

Kinderlintjes uitgereikt

WIJCHEN - In Wijchen zijn, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, de kinderlintjes uitgereikt. Sacha Leenders (12) uit Wijchen en Victor Strik (8) uit Hernen werden donderdag 20 november nietsvermoedend opgehaald door een limousine, om vervolgens naar het kasteel in Hernen te vertrekken. Daar stond burgemeester Hans Verheijen ze op te wachten.

Victor kreeg een kinderlintje vanwege zijn strijd tegen het (zwerf)afval in het Hernense bos, waar hij veel uren doorbrengt om rommel op te ruimen. Sacha nam het initiatief om met de Nijmeegse Vierdaagse mee te lopen voor het KWF. Dit naar aanleiding van het overlijden van haar opa Theo. Ze haalde daarmee maar liefst 1.000 euro op voor het goede doel. Burgemeester Verheijen is trots op de goede inzet van de kinderen.

Renovatie
brug loopt
vertraging op

EWIJK - De renovatie van de oude brug in de A50 bij Ewijk loopt mogelijk vertraging op, door een ruzie tussen Rijkswaterstaat en de aannemers. Dat blijkt uit antwoorden van Rijkswaterstaat op vragen van de gemeente Beuningen en de Tweede Kamer. Het is nog niet duidelijk of en hoeveel vertraging de renovatie heeft opgelopen. Wethouder Piet de Klein heeft hierover een memo gestuurd aan de raadscommissie Ruimte.

Oorspronkelijk zou de oude brug in de loop van volgend jaar weer in gebruik zijn, maar dat is nu nog maar de vraag. Straks moet alle verkeer op de A50 van noord naar zuid over de vier rijstroken van de oude brug rijden.