Overhandiging gemeentegids Druten

DRUTEN - De nieuwe gemeentegidsen vallen komende week bij inwoners van de gemeente Druten in de bus. Zaterdagochtend 29 november vindt de uitreiking van de gemeentegids 2015 plaats. Om 8.00 uur verzamelen leden van Stichting Lions Maas en Waal zich in de brandweerkazerne van Druten, waar zij de eerste gids overhandigd krijgen. Na afloop start de verpreiding.

De gids is tot stand gekomen in samenwerking met Contrast Fotoclub Maas en Waal. Contrast Fotoclub heeft een selectie gemaakt uit de mooiste foto's van de kerkdorpen en deze gratis beschikbaar gesteld. De foto op de cover is van Lia Hoes.

Pax Unplugged

DRUTEN - De jaarlijkse muziekavond van het Pax Christi College vindt dit jaar plaats op woensdag 10 december. Deze avond laten verschillende leerlingen en docenten hun talenten zien en horen in de Boldershofkapel. Dit doen zij volledig akoestisch.
Publiek is vanaf 19.00 uur welkom in de kapel voor een welkomstdrankje- en hapje. Het programma start om 19.30 uur. De entree is gratis op vertoon van een kaartje. Deze zijn door de leerlingen af te halen op hun locatie-administratie.

Rookonderzoek
drukriool

WEST MAAS EN WAAL - In het buitengebied van de gemeente is bijna iedere woning aangesloten op het drukrioolstelsel. Hier wordt het afvalwater, via een pompput, naartoe gepompt. Het drukrioolstelsel heeft veel hinder van verkeerde aansluitingen van regenwater. Door het regenwater wordt de werking van het rioolsysteem regelmatig verstoord. De gemeente weet precies op welke pompputten regenwater is aangesloten. Maar er is niet bekend welke woningen zijn aangesloten op deze pompputten. Daarom vindt er een rookonderzoek plaats.

Bij een rookonderzoek wordt er een rookbron in het rioolstelsel gebracht. Wanneer van een woning ook de regenpijpen zijn aangesloten op een pompput, komt er rook uit de dakgoot. Nadat het onderzoek is uitgevoerd, ontvangt iedereen die verkeerd is aangesloten nadere informatie. Bewoners van het buitengebied worden per brief geïnformeerd over het tijdstip van dit rookonderzoek.