Afbeelding
Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Gewicht stier

DRUTEN - Traditiegetrouw konden bezoekers aan de Leste Mert het gewicht raden van de stier. Het exacte gewicht dit jaar was 980 kilo. Maar liefst 1.784 mensen deden een gooi naar het gewicht, vijf van hen raadden het juiste. Na loting kwam Sjoerd Bouman uit Druten als winnaar uit de bus. Joost Zwartkruis werd de winnaar bij het raden van het gewicht van het konijn bij de kleindierentent.

Vrijwilligers gezocht

WEST MAAS EN WAAL - Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) is op zoek naar vrijwilligers uit de gemeenten Arnhem, Lingewaard en West Maas en Waal die het behoud van hoogstamboomgaarden een warm hart toedragen. Vrijwilligers krijgen voor hun inzet kosteloos een vierdaagse cursus over hoogstamfruit aangeboden. Zij leren over aanplanten en snoeien van jonge bomen, snoeien in de winter en snoeien in de zomer. De eerste theorieavond is op woensdag 3 december. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@landschapsbeheergelderland.nl of via de website www.landschapsbeheergelderland.nl. De nieuw opgeleide vrijwilligers sluiten zich uiteindelijk aan bij een Hoogstambrigade in een van de drie gemeenten. Een Hoogstambrigade is een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzet voor het behoud en beheer van hoogstamfruit.

Speelgoedmarkt BijWa

EWIJK - Bij kringloopwinkel BijWa is op zaterdag 15 en 22 november van 10.00 tot 16.00 uur een speelgoedmarkt. Er wordt allerlei speelgoed aangeboden: spellen, puzzels, speelgoed voor peuters en kleuters, poppenwagens, poppen, auto's en knuffels. BijWa wordt gerund door vrijwilligers en de opbrengst van de verkopen komt ten goede aan de jeugdverenigingen van de gemeente Beuningen. De kringloopwinkel is gevestigd aan Van Heemstraweg 5a te Ewijk.