Gevaarlijk moment voor het doel van Spero, tijdens de wedstrijd afgelopen zondag.
Gevaarlijk moment voor het doel van Spero, tijdens de wedstrijd afgelopen zondag. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 in de race voor de beker

DRUTEN - Derdeklasser DIO'30 is komende zondag de enige Maas en Waalse vertegenwoordiger in de bekercompetitie van district Oost. De Drutense voetballers krijgen om 14.30 uur op sportpark De Gelenberg bezoek van tweedeklasser OBW uit Zevenaar. Het is een duel in de tweede knock-out ronde. Een vooruitblik:

Door Anton Janssen

Wis van Dinteren (24) is bij DIO aanvoerder, door de afwezigheid van Siem Jans, die al enige tijd door een blessure moet toekijken. Verdediger Wis, bij de roodwitten de leider in het veld: "Het seizoen verloopt voor ons wisselvallig. We hebben te maken met het inpassen van enkele nieuwe spelers en kampen met blessures. Daardoor spelen we nu in een ander systeem, met twee verdedigende middenvelders. We proberen in de beker zo ver mogelijk te komen. Je ontmoet steeds sterkere tegenstanders. Het zijn leuke wedstrijden, waarin we ons aan hun niveau kunnen optrekken. In de competitie staan we, na de 6-4 zege vandaag tegen Spero, vierde. BVC'12 is veruit favoriet. Met DIO proberen we een periodetitel te pakken, zodat we om promotie kunnen spelen", legt Van Dinteren uit.

Trainer Eus Marijnissen: "Voor mij is de competitie belangrijker dan de beker. Toch willen we daarin mooie uitslagen neerzetten en tegenstanders uitschakelen. Vandaag was het een knotsgekke wedstrijd. We gaven de 4-1 voorsprong weg en hebben toch weer veerkracht getoond. Ik hoop tegen OBW een fitte groep te hebben. De selectie is door de vele blessures erg smal. De overwinning vandaag is goed voor het zelfvertrouwen. Een opsteker voor de bekerwedstrijd, de tweede thuiswedstrijd op rij. Een week later krijgen we voor de competitie bezoek van Jonge Kracht."

Supporters

De supporters leven mee met de verrichtingen van hun club. Maikel Schot, die ook na zijn verhuizing naar Dodewaard regelmatig komt kijken: "Mijn hart ligt nog steeds bij DIO, waar ik bij de jeugdtraining betrokken was. Het is een mooie club, waar ik nog graag terug kom. Dit seizoen is het eerste elftal verjongd. Het is zaak aan teambuilding te doen."

Aanmoedigen

Theo Willems, keeper bij DIO van 1969 tot 1975 in de tweede klasse, komt regelmatig vanuit Beneden-Leeuwen naar De Gelenberg en gaat ook naar uitwedstrijden. Willems: "DIO heeft een prima organisatie en ook een actieve supportersclub. Het elftal mist, door de geblesseerden en het vertrek van Patrick Pothuizen, stabiliteit achterin. Ze missen ervaring. Zondag tegen OBW ben ik er weer om het elftal aan te moedigen."

Dat doet ook Willy Beck, al sinds 1978 een vertrouwd gezicht bij DIO. Hij was bij de jeugd betrokken en is nog twee keer per week als vrijwilliger op het sportcomplex, om mee te doen bij de klussengroep. Beck: "De uitslagen van DIO zijn erg wisselend. Het heeft met de inpassing van jonge spelers te maken. Ik hoop tegen OBW een mooie wedstrijd te zien."