Afbeelding
Foto: Popquiz

Deelnemers Winterfestival gezocht

APPELTERN - In de Tuinen van Appeltern is in het weekend van 28, 29 en 30 november een nieuw festijn, het WinterFestival. Tijdens deze dagen valt er van alles te zien en te beleven. Zo is er onder andere een middeleeuws kampement met vele oude ambachten, maar ook een levende kerststal, kunstenaars, optredens van diverse koren, modeshow, een heuse kerstmarkt en een culinaire smaak markt met een Winterbarbecue. Verder worden er rondleidingen en workshops gegeven omtrent het winterklaar maken van de tuin.

Ook is er een 'Crea Bea' hal, waar amateurs en hobbyisten tegen een laag tarief hun waren en diensten kunnen presenteren. Voor dit onderdeel zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Heeft u interesse? Kijk op www.appeltern.nl (agenda) of stuur een mail naar info@appeltern.nl.

Maas en Waalse Popquiz

DEEST - De Maas en Waalse Popquiz in 't Zwaantje in Deest beleeft zaterdag 13 december haar tweede editie. De deelnemerslijst is inmiddels volgeboekt. De quiz, waarbij muzikale ondersteuning wordt verleend door singer/songwriter Ronny Rabble, start om 14.00 uur en duurt tot maximaal 19.30 uur. Vanaf 20.30 gaan de tafels aan de kant en mogen de voetjes van de vloer. Vanaf dit tijdstip kunnen de bezoekers genieten van muziek van de regionaal bekende dj's Jan Vernooij en René den Biesen. Zij draaien muziek die door vele muziekliefhebbers als "Stoepmuziek" wordt aangeduid. Vorig jaar wisten de heren de zaal volledig op zijn kop te zetten, totdat letterlijk het water van de muren afliep.

Veteranencafé Maas en Waal

BENEDEN-LEEUWEN - Voor alle veteranen in het Land van Maas en Waal wordt op vrijdag 12 december weer een veteranencafé gehouden. De bijeenkomst is in de foyer van Streekhistorisch Museum Tweestromenland, aan de Pastoor Zijlmanstraat 3 in Beneden-Leeuwen. De foyer is open van 19.30 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis, veteranen worden ontvangen met een kopje koffie. Drankjes zijn daarna tegen betaling verkrijgbaar. Opgeven voor het veteranencafé bij Marc van den Dobbelsteen (tel. 0487-594643 - na 18.00 uur - of e-mail: marcdice71@gmail.com), Hendrik Nijs (tel. 0487 571907, e-mail: h.nijs@caiway.nl) of Jack Beurskens (tel. 0487 572021, e-mail: jackb@caiway.nl).