Het Voorproefje van het Toverbaltheater staat voor een 'kunstzinnige eetbeleving'
Het Voorproefje van het Toverbaltheater staat voor een 'kunstzinnige eetbeleving' Foto: Hans Barten

Drie maanden feest bij het Voorproefje

BENEDEN-LEEUWEN - Restaurant het 'Voorproefje' bestaat deze maand precies één jaar. Om dit te vieren is er een feestelijk programma ontwikkeld. Bij de bijzondere eetgelegenheid geniet iedereen niet alleen van lekker eten, maar ook van een creatief optreden. Het optreden wordt verzorgd door de mensen van het Toverbaltheater.

Door Constance Moolhuijzen

De gerechten van het Toverbaltheater zijn een 'kunstzinnige eetbeleving'. Het eten, bereid met verse producten, wordt niet zomaar gepresenteerd op een bord, maar op een zeer bijzondere manier op tafel gebracht. De gerechten hangen bijvoorbeeld aan een waslijntje of in een boompje. Diverse kruiden vormen het blad, kleine stukjes groenten en fruit doen de rest, om het geheel tot een echt boompje te maken, waaruit geplukt kan worden. Deze manier van presenteren werd bedacht door de professionele koks Kiki, Eva en Rik. De uitvoering van de bouwsels, merendeels in hout, werd gedaan in de werkplaats van het Toverbaltheater.

Broodschilderij

De kunstzinnigheid van de gast krijgt ook een kans, een flatbread kan worden beschilderd met diverse dips. Pesto's en een smaakvolle aardappel-geitenkaasdip toveren het brood om tot een kleurrijk schilderij.

Bier en Burgers

Terug naar het feestprogramma, dat vandaag van start ging met de workshop 'Zoet eten voor kinderen'. Op vrijdag 28 november staat 'Bier en Burgers' op het programma en zondag 7 december is er de 'Hollandse Middag', met de nodige stamppotten en liedjes uit de oude doos. Van 17 t/m 21 december kunnen gasten gebruik maken van een speciaal 'Kerstarrangement'.

Het feest gaat in 2015 door, met op zondag 11 januari 'Verrassend Nieuwjaar' en een week later, op zaterdag 17 januari, een 'Winter BBQ' in de overdekte tuin. Vrijdag 23 januari is het thema 'Rijmen en dichten zonder je hemd op te lichten'. Het feestprogramma wordt afgesloten op zondag 25 januari me 'Easy Like A Sunday Morning'. Kortom, er is voor elk wat wils.

Meer details over bovenstaande thema avonden is te vinden op www.voorproefje.nu. Voor elk programma onderdeel zijn 100 plaatsen beschikbaar. Reserveren wordt aanbevolen en kan via kiki@toverbaltheater.nl.