Afbeelding
Foto: Maartje Radsma

Negentien pups

DEEST- Maar liefst negentien Bordeauxdog pups werden medio september geboren in de dierenkliniek in Sleeuwijk. Marion Arnts, eigenaresse van de Deestse kennel Red Beauty, en haar man stonden versteld. Beiden wisten niet dat hun Bordeauxdog Dakisha zoveel kleintjes droeg. De hondjes zijn inmiddels zeven weken oud.

Niet alleen Marion was verbaasd over de hoeveelheid pups, ook de dierenkliniek. Het is zeer ongewoon dat dit hondenras zoveel kleintjes baart. Negentien pups was dan ook voor hen een record. 'Eén pup is drie dagen na de geboorte overleden, met de moeder en de achttien overgebleven pups gaat het goed. Ze zijn kerngezond', vertelt Marion. 'We vinden de gezondheid en het welzijn van de honden erg belangrijk. Daarom worden al onze honden op heup- en elleboogdysplasie en hartafwijkingen getest wanneer ze achttien maanden oud zijn'.

Naar buiten

De inmiddels zeven weken oude pups mochten vorige week donderdag voor de eerste keer naar buiten. 'En daar genoten ze zichtbaar van', vertelt de eigenaresse trots. 'Ze speelden en renden vrolijk in het rond'. De puppies zijn inmiddels allemaal verkocht en de eersten verlaten over een aantal weken het nest.