Zorg geregeld voor Druten en Beuningen

NIJMEGEN - De negen samenwerkende gemeenten in de regio Nijmegen, waaronder Druten en Beuningen, tekenen woensdag 29 oktober de inkoopcontracten met een groot aantal zorgaanbieders voor jeugdhulp, woonbegeleiding en dagbesteding (voormalige AWBZ-jeugdzorg). Met het tekenen van de contracten is duidelijk wie er vanaf 1 januari 2015 zorg gaan leveren in de desbetreffende gemeenten. Ook wordt de manier waarop die zorg wordt georganiseerd bekend gemaakt. Ondertekenaars zijn de bestuurders van 18 grote zorgaanbieders en wethouder Bert Frings namens de regiogemeenten Nijmegen, Wijchen, Heumen, Druten, Beuningen, Millingen aan de Rijn, Groesbeek, Ubbergen en Mook en Middelaar.

Weurtlab

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen is op zoek naar inwoners van Weurt die willen meewerken aan het project Laan 1945. Het betreft een proef waarbij inwoners meer inspraak krijgen in de leef- en woonomgeving. Er vonden al eerder twee 'Weurtlab' bijeenkomsten plaats. Daaruit zijn twee werkgroepen gevormd, die onder meer nadenken over horeca, het verkeer en het groen in Laan 1945. Woensdag 5 november vindt het derde Weurtlab plaats in de kantine van WVW. Aanvang 20.00 uur. Geïnteresseerden buigen zich over de vraag wat er in de straat gebouwd mag worden. Aanmelden voor het Weurtlab kan via gemeente@beuningen.nl of via www.facebook.com/ontwikkelingenweurt.

Werkgroep
toerisme/zorg

MAAS EN WAAL - In de Maas en Waal Raad is een paar jaar geleden gesproken over het tot stand brengen van recreatie en zorg. Doordat mensen steeds ouder worden, en reislustiger zijn, neemt de behoefte aan recreatievoorzieningen waarbij er ook zorg beschikbaar is, toe. Hans Vos, Gebiedsdirecteur ZZG Zorggroep heeft het initiatief genomen partijen uit Duitsland en deze regio samen te brengen. Deze samenwerking wordt aangevuld met toeristische knowhow van het Regionaal Toeristenbureau Rivierenland, de Hochschule Rhein-Waal, Tourismus en Duitse en Maas en Waalse ondernemers. Komende maanden gaat een (net)werkgroep de markt van zorg en toerisme in kaart brengen. In maart 2015 moet er een plan klaarliggen, waarin is vastgesteld welke kansen er zijn voor de combinatie van toerisme en zorg.

Promotiefilm
bedrijventerrein

BENEDEN-LEEUWEN - Om de verkoop van locaties op bedrijventerreinen in West Maas en Waal te bevorderen is er een promotiefilm gemaakt. In de film staat het drieluik wonen, werken en recreëren centraal, waarbij wordt ingezoomd op het onderdeel 'werken'. Op dinsdag 22 oktober werd de film gepresenteerd. In de film worden de pluspunten en mogelijkheden van deze bedrijventerreinen toegelicht door plaatselijke ondernemers.