Idar Kramer (rugnummer 12) schiet de bal in het doel en zet DIO'30 daarmee op een 1-0 voorsprong Foto: Twan van der Zandt

Bekerwinst DIO'30 tegen Achilles'29 2

GROESBEEK- DIO'30 trad in de eerste knock-out ronde van de KNVB beker aan in en tegen Groesbeek. DIO'30 speelde afgelopen zondag 19 oktober tegen Achilles'29 2.

Achilles'29 2 speelde in een sterke formatie. Enkele spelers van het eerste elftal versterkte dit team.
In het eerste gedeelte van de eerste helft was Achilles'29 2 de bovenliggende partij. Met snel combinatievoetbal werd DIO'30 in de verdediging gedrukt. Maar ook DIO'30 bleef geconcentreerd voetballen.
Na een mooie aanval kwam de bal van links voor het doel. Niek Thomassen schampte de bal en Idar Kramer ronde de geboden kans fraai af.
DIO'30 ging met een 1-0 voorsprong de rust in. In de 2e helft zette Achilles'29 2 alles op de aanval om het tij te keren. DIO'30 wist echter van geen wijken en verdedigde sterk. DIO'30 werd steeds gevaarlijker in de counter. Dit resulteerde in fraaie doelpunten van Earvin Truideman en Jan Willem Jeurissen. DIO'30 bekert dus verder na deze 3-0 winst op Achilles'29 2.