Hans van Leeuwen neemt definitief afscheid.
Hans van Leeuwen neemt definitief afscheid. Foto: Clasien Reuser-de Klein

C1000 van Leeuwen sluit de deuren

Door Rinie van Haren

BENEDEN-LEEUWEN - Vrijdag 17 oktober is het licht van C1000 Van Leeuwen definitief uitgegaan. In het weekend van 10 en 11 oktober namen Hans, Jacqueline en hun drie kinderen al afscheid van hun klanten. Hans lachte maar wat voor zich uit, toen hem gevraagd werd hoe hij zich voelde. 'Vierkante voeten van de hele dag hier staan,' is zijn reactie. 'Ach, we hebben er al een tijdje naar toe geleefd. Kum goed, wah.'

Alle klanten die vorig weekend een bezoek brachten aan de supermarkt, ontvingen uit handen van Hans en Jacqueline een fles rode, witte of rosé wijn. Persoonlijk afscheid nemen van je klanten is typerend voor het ondernemersechtpaar, dat altijd oog en oor had voor de mensen die hun winkel bezochten.

Uiteraard werd het ondernemersechtpaar zelf ook in het zonnetje gezet. In een grote optocht kwam harmonie Koning Willem III, gevolgd door carnavalsvereniging De Braoiers, naar de winkel, waar aan de familie Van Leeuwen een serenade werd gebracht.

Hans en Jacqueline werden terecht in het zonnetje gezet, want het ondernemersechtpaar zal een gemis worden voor zowel de klanten als de lokale verenigingen, die door Hans nooit werden vergeten.