Dames 1 speelt geweldige wedstrijd

DRUTEN- Dames 1 van Hockey Club Druten heeft in de voorcompetitie een geweldige wedstrijd gespeeld. Zij speelden afgelopen zondag 19 oktober thuis tegen koploper Bommelerwaard. De eindstand werd 1-1.

In de eerste helft kwam het team van Bommelerwaard op voorsprong. Door uitmuntend keeperswerk van de 49-jarige invallende keepster Marian Luttikhuis, kon Bommelerwaard de score niet verder uitbouwen.
Druten won aan zelfvertrouwen en kreeg in de loop van de tweede helft grip op de wedstrijd. Het team werd beloond voor het harde werken, Jori van Doornik maakte in de laatste minuut de gelijkmaker.

Bommelerwaard is ondanks het gelijke spel de terechte kampioen van de voorcompetitie. Druten mag trots zijn op de meiden, aangezien zij tegen alle tegenstanders in deze voorcompetitie een keer gelijk hebben gespeeld. Dit geeft vertrouwen voor de reguliere competitie die na de herfstvakantie start. Het team raakt namelijk steeds verder op elkaar ingespeeld en heeft al een aantal goede wedstrijden achter de rug.

Deze winter zullen ze ook deel nemen aan de zaalhockeycompetitie. Hierdoor wordt er ook de hele winter getraind. Dat heeft zijn weerslag op de techniek van de dames. De club heeft duidelijk de opgaande lijn gevonden. De jeugd speelt op diverse fronten al op hoog niveau en de dames laten steeds vaker zien dat ze hiervoor niet onder doen.