De vampieren hebben dorst....
De vampieren hebben dorst.... Foto: Hans Barten

Dorstige vampieren aan Kweldam in Deest

DEEST - Halloween liefhebbers kunnen komende zaterdag hun hart ophalen tijdens de Spooktocht in Deest. De tocht is voor iedereen toegankelijk. Jaarlijks komen er tussen de 100 en 200 mensen op dit evenement af. Dit jaar is het thema De Vampieren hebben dorst.

Door Aafke Labout

Met een complete andere route en meer spoken belooft het een nog heftiger editie te worden dan voorgaande jaren. De tocht is gecentreerd rondom blokhut 't Zwaluwnest en is grotendeels overdekt. Voor het eerst is er gebruik gemaakt van 'muren' in plaats van zeilen. 'Dit om te voorkomen dat je hoort of ziet wat er 'aan de andere kant' gebeurt', aldus één van de organisatoren. Ook zijn er dit jaar meer acteerstukken aan de tocht toegevoegd.

Wachtwoord

Spookhuis Deest kent twee tochten. De vroege editie, voor deelnemers van zes jaar, en de late editie, voor de durfals. 'Bij de vroege tocht zijn de spoken minder eng', legt de mede-organisator uit. 'Bovendien krijgen de deelnemers een speciaal wachtwoord mee. Is een spook te eng, dan roep je het wachtwoord. Dan zal hij je niet laten schrikken. Bij de late tocht kennen de vampieren geen medelijden. Er zal alles aan worden gedaan om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.'

De spooktocht wordt georganiseerd door scouting de Woutergroep in samenwerking met Toneelvereniging Deest en blokhut 't Zwaluwnest. Ruim 30 vrijwilligers verlenen hun medewerking aan het spektakel. Deelnemen kost 4 euro per persoon. Er wordt gestart bij blokhut 't Zwaluwnest Deest, Kweldam 1a in Deest. De vroege tocht vindt plaats tussen 18.30 en 20.00 uur. De late tocht is tussen 20.30 en 23.00 uur. Hierbij kun je zelf een starttijd kiezen. Aanmelden en meer informatie via www.spookhuisdeest.nl.