Opening Café De Kroeg

BOVEN-LEEUWEN - Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling voor Erik Willems en Michelle Ten Thij. Vrijdag 24 oktober openen zij officieel café De Kroeg, aan de Willibrordusstraat in Boven-Leeuwen. Café De Kroeg is de opvolger van café Bar@bas. Bar@bas hield veel live-optredens en draaide vooral reggaemuziek. Café De Kroeg is daarentegen een bruine kroeg geworden voor elke doelgroep. De opening wordt gevierd met een openingsweekend. Op vrijdag 24 oktober vanaf 21.00 uur is er muziek van dj's Ronn Laam en TomG. De zaterdag staat vanaf 21.00 uur in teken van een Hollandse avond, met dj Stan en lightjockey Aaron. Ook is er een optreden van feestduo Happy Ouwer. Akoestisch duo Lezismore brengt op zondag 26 oktober om 16.00 uur luistermuziek.

Start sloop Kattenburg

DRUTEN - De sloop van enkele panden aan De Kattenburg in Druten start woensdag 22 oktober. Lange tijd was dit gedeelte in het centrum een doorn in het oog van omwonenden, maar vandaag wordt er dan eindelijk begonnen met de sloop- en bouwwerkzaamheden.
Aan de Kattenburg en op het Ambtshuisterrein zullen twintig karakteristieke woningen worden gebouwd. Hiermee krijgt het centrum weer de uitstraling die het verdient. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2015. Wie interesse heeft in de woningen moet snel zijn, van de twintig woningen staan er nog slechts vier te koop.

Verkeersmaatregelen Beuningen

BEUNINGEN - De Burgemeester Geradtslaan is een drukke verkeersader met enkele verkeersonveilige plekken. Om de verkeersveiligheid te verbeteren worden maatregelen getroffen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases en starten maandag 27 oktober aanstaande. Er wordt gestart met het aanpassen van de zebrapaden in de straat. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met werkzaamheden aan de bushalte. Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 oktober is de Korhoenlaan, ter hoogte van de Burgemeester Geradtslaan, afgesloten voor alle verkeer. Van maandag 3 tot en met woensdag 5 november is de Burgemeester Geradtslaan ten oosten van de Korhoenlaan afgesloten voor alle verkeer. Medio 2015 start de tweede fase.