London College of Music

DRUTEN/OSS - Theaterschool T'extpierement biedt jaarlijks een weekcursus aan voor geschoolde en ongeschoolde zangers vanaf twaalf jaar, die zich willen ontwikkelen op het gebied van zang en interpretatie. De vierde editie van deze cursus is zaterdag 2 mei tot en met zaterdag 9 mei 2015. Een drietal docenten, die werkzaam zijn op West End London, komen in mei over om een dagprogramma aan te bieden. Het aanbod bestaat uit lessen op eigen zangniveau. Naast zang wordt er ook gewerkt aan interpretatie en dans/beweging. Alles wat er wordt geoefend, komt samen in een voorstelling. De week wordt afgesloten met een examen voor een commissie uit Londen. Meer informatie en aanmelden via info@textpierement.nl.

Social media workshop

BENEDEN-LEEUWEN - Stichting Meerwaarde Maas en Waal houdt op dinsdag 28 oktober een workshop 'social media'. Het doel van de avond is om verenigingen en stichtingen te informeren over het vinden en binden van leden, vrijwilligers en sponsoren door inzet van social media. Iedereen ontvangt een werkboek met handige tips en een duidelijk stappenplan. Deze avond is gratis, per vereniging of stichting mogen maximaal twee personen deelnemen. De workshop is van 19.30 tot 22.00 uur in het oude Rabobank gebouw aan de Zandstraat 83 in Beneden-Leeuwen. Heeft u geen uitnodiging gehad, maar wilt u graag deelnemen, meldt u zich dan voor 24 oktober aanstaande aan via workshop@meerwaardemaasenwaal.nl.

Gemeente houdt plek in het rek

DRUTEN - Gemeente Druten heeft maatregelen genomen om het stallingstekort en overlast van verkeerd gestalde (brom-)fietsen tegen te gaan. Dit is gebeurd in samenwerking met de provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen. Vanaf 1 november gelden er op het busstation in Druten, bij de bushalte aan de Pas in Afferden en bij de bushalte aan de Scharenburg/Schutlakenstraat in Puiflijk nieuwe regels voor het stallen van fietsen.

Op deze locaties zijn extra fietsenstallingen geplaatst. De gemeente verwijdert voortaan fietsen die buiten de stalling staan of die gevaarlijk, danwel hinderlijk zijn gestald. Ook verwijdert de gemeente fietsen die langer dan achtentwintig dagen gestald staan. De fietseigenaar die zijn of haar fiets niet aantreft, kan bij de gemeente informeren of de fiets geregistreerd staat als 'fout gestald'. De kosten voor verwijdering en opslag van de fiets worden verhaald op de eigenaren en bedragen 50 euro.

Najaarsconcert
Con Brio

WAMEL - Popkoor Con Brio geeft samen met de big band Bruce Selection onder leiding van Bruce Skinner een najaarsconcert op zondag 2 november. Met het thema Swing en Sing verzorgen het koor en de band een swingende middag met afwisselend repertoire. Entreekaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij de Spar in Wamel voor 10 euro per stuk.