Gecast model Druten in finale

DRUTEN- Het was erop of eronder voor tientallen meiden en jongens die ervan dromen om in de voetsporen te treden van modellen als Cindy Crawford, Gisele Bundchen en Lara Stone. Op zondag 5 oktober vond de halve finale plaats van Elite Model Look. Justin Sinck uit Elst die mee deed aan de casting van Elite Model Look in Druten wist op 5 oktober één van finaleplekken te bemachtigen. Uit duizenden is hij geselecteerd om vandaag, 15 oktober in de Beurs van Berlage te strijden om de nationale titel. Justin strijdt samen met negen andere finalisten om een contract bij Elite Model Management Amsterdam en een plek in de World finale op 2 december in Shenzhen, China.

Verbouwing Herbergier

BENEDEN-LEEUWEN- In samenwerking met woonstichting De Kernen en formuleontwikkelaar De Drie Notenboomen is er een start gemaakt met het realiseren van de Herbergier Beneden-Leeuwen in het monumentale pand aan de Brouwersstraat 1. Het pand wordt hiervoor ingrijpend verbouwd. Achter het voorhuis zal een nieuw appartementencomplex worden gebouwd in de vorm van een grote stal. In de appartementen is een badkamer met douche aanwezig, een toilet en wastafel. Medio 2015 biedt de Herbergier een warme en respectvolle woonomgeving aan mensen met geheugenproblemen, die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

ALS-benefietconcert succes

PUIFLIJK- Het eerste ALS- benefietconcert in dorpshuis de Lier was een groot succes. Op zondag 5 oktober wisten velen de weg naar het dorpshuis te vinden waar hen een muzikaal programma werd voorgeschoteld door de deelnemende verenigingen als Arcodeonette, Surprise, de Kwaekers, Undertheroof, One Brass, Cantabile en Remake. De opbrengst van het ALS-benefietconcert bedraagt 2.500 euro, waar de organisatie erg blij mee is. Ze willen graag alle sponsoren en medewerkers bedanken voor hun bijdrage.

Kunst in winkelpand

BEUNINGEN- In Beuningen staan al een tijd winkelpanden leeg. Vier etalages van leegstaande panden krijgen daarom een nieuwe aankleding. Dit initiatief is gestart door een werkgroep vanuit de winkeliersvereniging. De etalages maken deel uit van het plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken en de leegstand van winkelpanden minder goed zichtbaar te laten zijn. Het uiteindelijke doel is dat nieuwe huurders zich willen vestigen in Beuningen. De werkgroep richt zich momenteel op vier etalages. Het eerste pand aan het Julianaplein is inmiddels gevuld door kunst van Johannes van Bloemen van Johannes. Het winkelpand is niet geopend, maar de kunst is vanaf buiten goed te zien. Het is eveneens mogelijk om de kunst te kopen. Binnen nu en twee weken worden de andere drie panden ingericht met diverse soorten kunst.