Aanvoerder Floris Florussen is klaar voor het bekerduel.
Aanvoerder Floris Florussen is klaar voor het bekerduel. Foto: Anton Janssen

Leones naar hoofdklasser NEC in Nijmegen

BENEDEN-LEEUWEN De voetballers van Leones raken na een aarzelende start op dreef. Ze verloren de eerste twee competitiewedstrijden. Het herstel is opmerkelijk: na vier keer winst staan de geelzwarten op de tweede plaats, één punt achter Woezik. Komend weekend is er geen competitievoetbal. Leones gaat dinsdag 21 oktober om 19.30 uur in een bekerduel de strijd aanbinden met de amateurs van NEC in Nijmegen.

Door Anton Janssen

Tweede klasser Leones klopte afgelopen zondag Orion uit Nijmegen met 3-1. Dat was in het Leeuwense kamp geen reden voor een uitbundige stemming. De nieuwe trainer Wil Beijer: "Ik beschouw dit seizoen bij Leones als een tussenfase. De selectie is grotendeels vernieuwd, er is meer ruimte voor voetballers uit Leeuwen en omgeving. De resultaten gaan de goede kant uit; met een periodetitel ben ik nog niet bezig. Het is belangrijk dat de groep het enthousiasme en de beleving weet vast te houden. Deze competitie staat in het teken van de opbouw. Het is zaak bij de onderste ploegen weg te blijven. Zo'n reeks met vier keer winst geeft natuurlijk wel vertrouwen."

Dat vertrouwen leeft ook bij de jonge aanvoerder Floris Florussen: "De competitiestart was moeizaam. Het loopt nu lekker. We hebben gezocht naar de goede verhoudingen. Het elftal staat compact, de aanval met veel scorend vermogen is ons sterke wapen. Vandaag tegen Orion kwam dat goed uit de verf. We hadden veel kansen en hebben die ook benut. We kunnen naar boven kijken."

Tussenkopje

In de bekerwedstrijd moet Leones volgens de aanvoerder vooral collectief sterk zijn: "De groep met de wedstrijden tegen clubs uit de streek was een opwarmronde. Nu begint het serieuze bekerwerk. Hoofdklasser NEC is een mooie tegenstander. We proberen een goed resultaat neer te zetten en enkele bekerronden door te komen. Het wordt zwaar maar ik denk dat er mogelijkheden liggen."Trainer Beijer denkt terug aan vorig seizoen: "We reikten met mijn toenmalige club WAVV tot de laatste vier in de districtsbeker. Dat betekent een extra belasting voor de spelersgroep. Ik sta voor een fitte groep die ik fit wil houden. In de komende ontmoeting met hoofdklasser NEC, een mooie uitdaging, zal ik enkele andere spelers opstellen."

Tussenkopje2

De supporters staan positief tegenover de ontwikkelingen bij Leones. Er staat nu een acceptabel elftal. We zien in het veld vooruitgang. Die groei moet doorgezet worden en leiden tot verdere progressie. We moeten realistisch blijven. Leones mist ervaren spelers en maakt geen kans op het kampioenschap, hooguit op een periodetitel."