Afbeelding
Foto:

Informatiemarkt

BEUNINGEN- De gemeente Beuningen wil haar inwoners bewust maken van de bestaande mogelijkheden om de toekomst veilig en comfortabel vorm te geven. Daarom organiseren zij op 17 oktober tussen 14.00 en 20.00 uur voor de tweede keer de informatiemarkt 'Bewust ouder worden'. De markt vindt plaats in en om het gemeentehuis van Beuningen. Meer dan veertig bedrijven en organisaties presenteren zich. Bezoekers kunnen onder andere een valtest doen, hun ogen en oren laten checken en vragen stellen aan thuiszorgmedewerkers en fysio- en ergotherapeuten. Daarnast maken bezoekers kennis met allerlei leuke activiteiten die worden georganiseerd in de gemeente. De entree voor de markt is gratis.

Sloophandeling Kattenburg

DRUTEN- Al jaren is de verpauperde situatie in een deel van de Kattenburg in Druten een doorn in het oog van inwoners, ondernemers en het gemeentebestuur. De gemeente besloot daarom om het gebied op te knappen. Gedeputeerde Josan Meijers verricht op woensdag 22 oktober om 17.00 uur de eerste sloophandelingen aan de panden op de Kattenburg. Met deze handeling wordt het proces voor de bouw van twintig woningen aan de Kattenburg en het aangrenzende gebied in gang gezet. Door het opknappen van de locatie wordt er een kwaliteitsimpuls gegeven aan de omgeving.

Nieuwe plattegronden

BEUNINGEN- De kunststof plattegronden op prominente locaties binnen de gemeente Beuningen zijn vernieuwd. Ook online is de gemeente Beuningen in kaart gebracht op www.gemeentewijzer.nl/Beuningen. Inwoners vinden op de website evenementen, tips, faciliteiten en lokale instellingen uit de eigen gemeente. Inwoners dragen zelf bij door het gratis toevoegen van evenementen en informatie van hun eigen vereniging of lokale instelling op het gebied van onderwijs, gezondheid, sport en cultuur.

Bladkorven

WEST MAAS EN WAAL- Het is nog niet te zien aan het weer, maar de herfst is weer begonnen. De bladeren aan de bomen verkleuren en dat zorgt ook voor de nodige overlast van het bladafval. De gemeente West Maas en Waal plaatst dan ook in de week van 20 tot en met 26 oktober bladkorven op locaties waar het meest overlast van openbaar groen/bomen wordt verwacht. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor het bladafval en niet voor snoeiafval als takken.