Wijn proeven

BEUNINGEN- Het wordt gezellig in het Hart van Beuningen. Op vrijdag 31 oktober van 18.00 tot 21.00 uur kunnen belangstellenden in tal van winkels wijnen proeven. Ondernemers serveren hierbij een passend hapje. Bij elke wijn wordt informatie gegeven over de soort druif, het land van herkomst, de prijs en het verkoopadres. Er is deze avond ook aan Halloween gedacht. Aan kinderen wordt gevraagd om pompoenen uit te hollen en met een naamkaartje mee naar het centrum te nemen. Zij mogen verkleed naar het centrum komen. Reserveer 31 oktober dus alvast in de agenda.

TV opnamen bij GroenRijk

BENEDEN-LEEUWEN - Eind september is het groene gedeelte van het SBS-6 programma Robs Grote Tuinverbouwing, opgenomen bij GroenRijk Beneden Leeuwen. Rob Verlinden geeft in dit programma wekelijks een tuin een spectaculaire metamorfose met de hulp van styliste Jorna Spapens. De opnames bij Groenrijk zijn te zien op SBS6 op zaterdag 18 oktober om 17.05 uur en op zondag 19 oktober om 9.45 uur.

Geschiedenis Boldershof

DRUTEN - Tijdens een rondleiding in de voormalige Boldershofpaviljoens Montfort (1907) en Marie Louise (1915) op Open Monumentendag was er veel belangstelling voor de geschiedenis van de instelling Boldershof, in 1907 gestart als Gesticht voor idiote meisjes. Over de geschiedenis van Boldershof is veel terug te vinden in het jubileumboek dat in 2007 verschenen is in verband met het honderdjarig bestaan. Het boek is te koop bij 's Heeren Loo. Aanschaffen van het boek kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 uur bij de receptie van 's Heeren Loo locatie Boldershof op Kloosterlaan 26. De receptie bevindt zich op de eerste verdieping (lift aanwezig). Het boek kost 20 euro en het is alleen mogelijk om contant te betalen.

Erik de Zwart steunt Beat Batten

LENT - Beat Batten ambassadeur Erik de Zwart presenteert de Veiling Top 40 in Landmark Wijnfort te Lent. De opbrengst van deze bijzondere avond gaat naar de stichting Beat Batten! die daarmee onderzoek financiert naar de fatale stofwisselingsziekte Batten bij kinderen. De avond zit vol optredens van Showorkest Riverland, Bart & Alex en Hind. Erik de Zwart sluit de avond af met zijn Top 40 Classics Show. De avond heeft ook een zogenaamde silent auction, een leuke vorm van veilen voor elke beurs. Er bevinden zich tafels met allerlei soorten items in uiteenlopende prijsklassen, waar bezoekers bij binnenkomst een bod voor noteren. Deze items zijn veelal belangenloos ter beschikking gesteld door kunstenaars en het bedrijfsleven. De entree bedraagt 25 euro per persoon, inclusief welkomstdrankje en hapjes. Tickets zijn alleen online te verkrijgen via www.beatbatten.com/veiling