Meld je aan voor Pub Battle

AFFERDEN - Altijd al je eigen bar willen runnen?Dan is dit je kans. Gerrie Koppers van feestcafé De Tabaksplant daagt vijf teams uit om een spetterend feest te organiseren, waarbij het team zelf het thema bedenkt, promoot en de complete avond verzorgt. Je maakt kans op de prijs van 500 euro. Van elke avond wordt 10% gedoneerd aan een vooraf bepaald goed doel.Elk team kiest een Goed Doel uit in Maas en Waal. Na elke avond gaat er 10% van de omzet naar dat Goed Doel".
De Pub Battles worden in de eerste maanden van 2015 gehouden. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar www.de tabaksplant.nl Inschrijven kan tot en met 15 november.

Schilderende zangers

DRUTEN - Drie zangers van het Maas en Waals Mannenkoor bleken naast het zingen nog een andere passie te delen, het beoefenen van de schilderkunst. Rino Waaijer uit Boven-Leeuwen, Ed Zwartkruis uit Puiflijk en Gerrit Wolbrink uit Druten maakten tijdens de pauze van hun repetitieavond plannen voor een gezamenlijke expositie. Het werk van het trio, ook wel de "penseleurs" genoemd, is vanaf donderdag 9 oktober te zien in dorpshuis de Lier in Puiflijk. De tentoonstelling wordt die dag om 19.30 uur geopend door Theo Verhoeven, voorzitter van het Maas en Waals Mannenkoor. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 18 december tijdens openingsuren van het dorpshuis.

Op bezoek bij varken Kees

DREUMEL - In het kader van dierendag waren de peuters van speelzaal De Dreumes vorige week te gast bij de dieren van Heleen en Rudy in Dreumel.Heleen en Rudy hebben geitjes, ezels, koeien en kippen. Vooral varken Kees bleek populair. Het hangbuikzwijn genoot zichtbaar van alle aandacht en de lekkere crackers en lange vingers die het van de kinderen kreeg.

Najaarsbijeenkomst MVO

MAAS EN WAAL - De werkgroep Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in Maas en Waal organiseert haar derde bijeenkomst van dit jaar. De najaarsbijeenkomst heeft als thema profit en vindt plaats bij Rondeel Ewijk. Eigenaar Willy Derks, zal een rondleiding geven in zijn bedrijf envertellen hoe Rondeel omgaat met duurzaamheid als fundament van het bedrijf. Daarnaast zal spreker Gerard van Gorkum, algemeen directeur van Afval Energiecentrale ARN te Nijmegen, vertellen hoe ARN succesvol ondernemen vanuit duurzaamheid heeft gerealiseerd. Wil je weten hoe je duurzaamheid winstgevender maakt? Kom dan naar de gratis themabijeenkomst Profit op dinsdag 21 oktober. De avond begint om 19.00 uur. Meld je aan via mvo@meerwaardemaasenwaal.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.