Afbeelding
Foto: Hans Barten - Feest bij basisschool de Leeuwenkuil

Driedubbel feest bij De Leeuwenkuil

Door Maartje Radsma

BENEDEN-LEEUWEN - De Kinderboekenweek bestaat zestig jaar, basisschool De Leeuwenkuil bestaat vijfendertig jaar én heeft een nieuwe directeur. Dat moet gevierd worden, dacht de Beneden-Leeuwense basisschool. Van woensdag 1 tot en met donderdag 16 oktober staat de school dan ook volledig in teken van het thema 'feest'.

Henk Brakel mag zich sinds 1 augustus directeur van basisschool De Leeuwenkuil noemen: 'Ik heb een fijne start gehad. Enthousiaste collega's, kinderen en ouders maakten het mij meteen naar de zin,' vertelt hij. 'En wat is er nu leuker dan te beginnen als directeur op een school die vijfendertig jaar bestaat?' Woensdag 1 oktober ging het feestprogramma van start. Alle leerlingen kwamen feestelijk gekleed naar school. Na een openingswoord betraden de leerlingen het schoolplein, voor een muzikale intro met dans. Vervolgens werd er een foto gemaakt van alle leerlingen van de school en volgde een leuk programma in de klas.

Komende anderhalve week gaat het feest nog even door. Zo leven opa's en oma's verschillende groepen voor en is er een schrijfwedstrijd met als thema's Feest en het vijfendertigjarig jubileum. 'Er is in die jaren immers veel veranderd,' aldus Henk Brakel. 'Neem alleen al het schoolbord. Vroeger hadden we nog het bord met krijtjes, nu hangt er een Smartbord in de lokalen.' De grote afsluiting vindt plaats op donderdag 16 oktober. Er is dan een gezellige boekenmarkt en een expositie van de gemaakte werkstukken en binnengekomen verhalen.