Brug Alphen afgesloten

ALPHEN - De betonnen brug over de Grote Wetering in de Ruivertweg-Sluisweg in Alphen wordt vervangen. De brug is van 13 oktober tot en met 7 november afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers. Omleidingen worden aangegeven met borden. Meer informatie via www.westmaasenwaal.nl/actueel/wegwerkzaamheden.

Vernieuwde wijk Olden Tempel klaar

BEUNINGEN - De herstructurering van de wijk Olden Tempel is nagenoeg afgerond. Afgelopen jaren werden woningen gesloopt en nieuwe huizen en appartementencomplexen gebouwd. In december 2013 werden de laatste woningen opgeleverd. In het voorjaar van 2014 werden bestrating en verlichting in de wijk aangelegd. Er moeten nu alleen nog vuilnisbakken en bankjes worden geplaatst en wat groen aangeplant.
De gemeente Beuningen en Standvast Wonen werkten acht jaar aan de herstructurering van de wijk Olden Tempel. Dit gebeurde in samenwerking met bewoners en diverse partijen. De wijk transformeerde van een achterstallige en rommelige buurt naar een frisse, moderne wijk.

Unieke samenwerking Dorpenronde

DRUTEN - Zorggroep Maas en Waal en Stichting Voormekaar gaan Stichting Meerwaarde Maas en Waal ondersteunen bij het organiseren van de Dorpenronde in De Hof in Druten. Met de Dorpenronde willen de stichtingen een platform creëren waar mensen uit Druten elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en helpen. De eerstvolgende Dorpenronde is op dinsdag 14 oktober in De Hof in Druten. Het Reparatiecafé is van 15.30 tot 20.00 uur. 'Maas en Waal in dialoog' is van 19.00 tot 21.00 uur. Deze bijeenkomst biedt u de mogelijkheid samen aan tafel te gaan en een gesprek te hebben over thema's als 'gaan voor je dorp'.

Wilt u meedoen aan de dialoogtafel of meer informatie ontvangen over het Reparatiecafé of Kinderen Koken voor Ouderen? Mail dan naar info@meerwaardemaasenwaal.nl, neem contact op via tel. 0487-506320 of informeer bij uw aanspreekpersoon van Stichting Voormekaar of Zorggroep Maas en Waal.

Nieuwe website Wijkraad Druten-West

DRUTEN - Stichting Wijkraad Druten-West zet zich in voor de leefbaarheid van de wijk Druten-West. Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, wil de wijkraad weten wat er leeft onder wijkbewoners. Om bewoners bij de wijk te betrekken, en het onderlinge contact te bevorderen, wordt gebruik gemaakt gemaakt van een nieuwe website. Afgelopen week werd deze, in het bijzijn van Standvast Wonen, Huurdersvereniging Midden Maas & Waal en Wijkraad Druten-West, gelanceerd door wethouder Sjef van Elk. De vernieuwde website is te vinden op www.wijkraaddrutenwest.nl.