Subsidieregeling woningisolatie

DRUTEN - De gemeenten Druten stelt ook voor 2014/2015 een subsidie voor woningisolatie beschikbaar. De provincie heeft hiervoor een bedrag van 50.000 euro toegekend aan de gemeente. Woningeigenaren krijgen een derde van de kosten vergoed, tot maximaal 500 euro per aanvraag.

Met de subsidieregeling willen de provincie en de gemeente woningeigenaren stimuleren om hun woning goed te isoleren. In tegenstelling tot het voorgaande jaar, komen ook woningeigenaren met een woning opgeleverd na 1 januari 1980 in aanmerking voor de isolatiesubsidie. Met de regeling verduurzaamt de gemeente nog meer woningen. Op deze manier bezuinigen woningeigenaren op hun woonlasten en dragen tegelijkertijd bij aan een energiezuiniger Druten en Gelderland.

Lezing gezond verstand

BOVEN-LEEUWEN - Een nieuw initiatief in Maas en Waal betreft de Gezond Verstand Avonden (GVA). Het zijn maandelijkse lezingen over voeding, gezondheid, wilde planten en kruiden, economie en financiƫn. De eerste lezing heeft als thema 'Voeding en fysieke degeneratie' en wordt gegeven door Frits van der Blom. De lezing vindt plaats op 17 oktober in d'n Dulper in Boven-Leeuwen. De tweede lezing is op vrijdag 14 november. De avonden beginnen om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. De entree bedraagt 10 euro per persoon. Aanmelden per mail via gvamaasenwaal@kpnmail.nl.

Lintje voor brandweerman

BENEDEN-LEEUWEN - Burgemeester Steenkamp heeft woensdag 1 oktober een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Sander Banken. Banken is vanaf 1994 lid van de Vrijwillige Brandweer in Beneden-Leeuwen.

Test sluiting coupure

DREUMEL- Waterschap Rivierenland gaat dinsdag 14 oktober tussen 9.00 en 11.00 uur oefenen met het sluiten van de coupure aan de Waaldijk, bij de Scheepswerf in Dreumel. Coupures zijn doorgangen voor verkeer en voetgangers in waterkeringen, zoals dijken en kades.
Tijdens de oefening wordt op een aantal zaken gelet: Hoe verloopt de samenwerking tussen waterschap en gemeente? Zijn alle materialen beschikbaar en in goede staat? Verloopt alles volgens de sluitingsprocedures en hoeveel tijd is nodig voor het sluiten en het weer openen van de coupure? Door de oefening is de doorgang enige tijd gestremd.

Salto Musicale

DRUTEN - Amusementskoor Choke staat op 21, 22 en 23 november in D'n Bogerd in Druten met met de productie Salto Musicale. De kaartverkoop is onlangs gestart. Er zijn in totaal vier voorstellingen. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond om 20.00 uur en op zondagmiddag om 14.00 uur. Kaarten kosten 13,50 euro per stuk en zijn te bestellen via www.amusementskoorchoke.nl of via tel. 0487-594027.