Lezersvraag

Lieve Ellen,

Met veel plezier lees ik je columns elke week! Echt een leuke toevoeging in de krant, ga zo door. Daarom besloot ik om een vraag in te sturen. Ik ben namelijk vorige maand ook gevraagd door mijn aanstaande man en ben nog helemaal happy. Onze trouwdatum is 29 augustus, dus dat is al heel erg snel. Ik wil een mooie bruiloft, maar ben niet zo creatief en heb ook niet zoveel met al dat organiseren. Wat vind jij van een weddingplanner? Ik hoor hier verschillende meningen over, dus ik weet het niet zo goed.

Groetjes, Krista uit Druten

Beste Krista,

Wat leuk dat jij nu deze vraag stelt, want ik wilde er volgende week een column aan wijden! Ik ben 100% voor een weddingplanner, uiteraard alleen als deze fantastisch is. Je hebt helaas, zoals in ieder vakgebied, ook voldoende 'bruiloft-kwakzalvers' rondlopen. Ik heb er zelf ook een in de arm genomen die mij ondersteunt en adviseert in de aanloop naar de grote dag, maar ook zaken uit handen neemt. Het vinden van locaties, contact met leveranciers, onderhandelingen, drukwerk, maar ook het begeleiden van het hele project gebeurt nu op professioneel niveau. Want jeetje, mijn bruiloft kun je wel categoriseren als een groots project!

We hebben natuurlijk wel een ceremoniemeester. Maar zij is, net zoals het gros van de bevolking, erg druk met haar eigen verplichtingen dat ik het niet in verhouding vond om zoveel extra druk op haar te leggen. De maatschappij is niet meer erop ingericht dat de hele familie meehelpt en meebetaalt, althans niet in mijn kringen. Hoe graag ze dat ook misschien wil, ik zie liever dat ze ook van deze mooie dag geniet dan dat ze als een kip zonder kop rondrent om alles te regelen. Dat laat ik dan liever aan een professional over.

Tot nu toe zijn mijn ervaringen met deze weddingplanner (As You Desire in Utrecht, zeg maar dat Ellen je gestuurd heeft) boven verwachting geweest. Ze ging mee in mijn enthousiasme en wilde ideeën en stroomlijnde het tot een concreet plan. Hoe leuk ik alles ook vind (lees: controle wil houden), het kost gewoon echt veel tijd om alles zelf te doen. Alleen het bedenken al. Tenzij je ergens 20-30 uur per week over hebt? In mijn geval dan.

En zelfs ik, die graag de touwtjes in handen heeft, voel me er prima bij om ze te laten vieren. Het geeft rust en dat is heel veel waard. En daarbij, als ik de tijdwinst optel bij de scherpe prijsafspraken die zij tot nu toe heeft geregeld, heb ik haar al terug verdiend. Ik zeg dus doen. Veel plezier en succes! Met een onvergetelijke, prachtige dag samen.