Kunstenaar Cor Litjens restaureert het kunstwerk De Dijk in Weurt.
Kunstenaar Cor Litjens restaureert het kunstwerk De Dijk in Weurt. Foto: Ger Loeffen

Fietstocht ‘Trappen naar Kunst’

donderdag 26 mei 2022 10:00

Op donderdagochtend 26 mei organiseert fotograaf Ger Loeffen ‘Trappen naar kunst’. Een fietstocht langs de kunstwerken die de dijk in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen sieren.

Kunstwerken om te fotograferen
De onthulling in 1965 van het kunstwerk ‘Hart van Beuningen’ van Huub & Adelheid Kortekaas mag gezien worden als de start van een fraaie collectie kunst in de openbare ruimte in de gemeente Beuningen.
Met de fietstocht ‘Trappen naar Kunst’ fietsen de deelnemers langs diverse kunstwerken waarover Ger Loeffen ter plekke bijzonderheden vertelt. Uiteraard wordt iedereen uitgedaagd de kunstwerken te fotograferen. Neem notitieboekje mee en een apparaat om foto’s te maken. Dat is geen must, alleen genieten van de fietstocht en de kunst kan ook.

Praktische informatie
De fietstocht start om 10.00 uur bij Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. De tocht is 23 kilometer lang en eindigt bij Het Dijkmagazijn rond 13.00 uur. Bij slecht weer gaat de fietstocht niet door.
Deelname € 7,50 (gepast en contant) incl. koffie bij aanvang. Neem voor onderweg wat te eten en te drinken mee. Reserveren verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Locatie