Sproeien.
Sproeien. Foto: Waterschap Rivierenland

Seminar over kringloop en voedselveiligheid

donderdag 19 mei 2022 19:30

De Ondernemersvereniging Druten/Ondernemend Maas en Waal houdt in samenwerking met Van Kraaij Educatie een seminar met als thema Kringloop Landbouw en Voedselveiligheid. 

Het seminar is onderdeel van het project Nederland Leert Door Sectoraal Maatwerk en is gratis te bezoeken. Aanmelden via www.vkedu.nl/19mei..

De belangrijkste redenen voor deze negatieve berichtgeving zijn de stikstof uitstoot richting de omgeving, de bijdrage aan de klimaatverandering en bezorgdheid om de kwaliteit van dierlijke producten. Deze aspecten zorgen ervoor dat een groep mensen er bewust voor kiest om minder dierlijke producten zoals vlees, melk en eieren te consumeren of deze producten geheel mijdt. De huidige milieuproblemen zorgen er ook voor dat de overheid actief streeft naar een inkrimping van met name de dierhouderij. 

Het doel van dit seminar is het informeren van belangstellenden ten aanzien van de recentste ontwikkelingen in deze sector. De lokale productie van landbouwproducten is ook een belangrijk onderwerp van dit seminar. Een directe band tussen producent en consument is een belangrijk instrument om het vertrouwen in de kwaliteit van het dierlijke product te verbeteren. 

Het seminar behandelt verscheidene onderwerpen. Leon de Jonge, universitair docent bij de leerstoelgroep Diervoeding van de Wageningen Universiteit, bespreekt de achtergrond van de kringloop landbouw en de technologische ontwikkelingen binnen de dierhouderij. Karel van der Velden, werkzaam bij diervoederfabrikant Nijsen in Veulen, laat zien hoe producenten invulling geven aan het begrip kringloop. Jan-Willem Tijssen, eigenaar van Tijssen uw Versspecialist, bespreekt hoe zijn bedrijf lokale producten gebruikt voor de bereiding van maaltijden. 

Locatie