sport

Leones gelijk tegen koploper HVCH

BENEDEN-LEEUWEN - Oefenmeester André Cornelissen zag zich door meerdere afwezigen genoodzaakt om te starten in een 5-3-2 formatie.

Ondanks het sterke blok in de laatste linie was het HVCH dat in de eerste helt het betere van het veldspel had. Echter wisten de gasten uit Heesch dit overwicht niet om te zetten in grote kansen, op één afgekeurd doelpunt na. Leones kwam er daarentegen enkele keren gevaarlijk uit. Zo was Bram Kooijmans na een tijdje spelen al dicht bij de openingstreffer, maar de door Daniël van Leest voorgezette bal wist hij niet goed te plaatsen. Vlak voor rust wisten de Leeuwenaren wel de ban te breken. Na goed voorwerk van Giovanni Leidelmeyer kwam de bal in de scrimmage terecht bij Dylan van der Ven, die onberispelijk binnenschoot. Niet veel later leken beide partijen dan toch met een gelijke stand aan de thee te gaan, maar de voet van doelman Noud Koppers kon voorkomen dat de voorsprong al vroeg werd verspeeld.

In de tweede helft waren het de mannen uit Heesch die met name vanaf de flanken voor gevaar zorgden. Vele voorzetten later was daar dan ook eindelijk de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door alles en iedereen gemist, waaronder doelman Koppers, die aan de grond genageld stond. De koploper uit Brabant ging na dit doelpunt onverminderd door met de zoektocht naar de zege, maar ook de thuisploeg bleef fier knokken voor resultaat. Vlak voor tijd leek dit voor Leones zelfs te resulteren in een overwinning, maar toen Tom Bello de 2-1 leek binnen te schieten werd de treffer na wat rumoer op het veld afgekeurd wegens buitenspel. In de slotminuten van de wedstrijd werd het nog spannend aan de andere kant van het veld, waar HVCH nog voor enkele gevaarlijke momenten zorgde, maar na negentig minuten speeltijd kon Leones opgelucht ademhalen en met een goed gevoel de kleedkamer in. Eindstand 1-1.

Door dit gelijkspel staat Leones nu op de achtste plaats. Volgende week speelt het eerste een uitwedstrijd in Eindhoven tegen laagvlieger Brabantia.