Burgemeester Quinty samen met burgemeester Bergman
Burgemeester Quinty samen met burgemeester Bergman Foto: Gemeente Beuningen

Beuningen zoekt nieuwe kinderburgemeester

Algemeen

BEUNINGEN - Gemeente Beuningen is op zoek naar de opvolger van kinderburgemeester Quinty. Kinderen uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen die aankomend schooljaar in groep 7 of 8 zitten kunnen zich aanmelden voor deze functie.

De kinderburgemeester is een schooljaar lang de vertegenwoordiger van alle kinderen in de gemeente. De taken die een kinderburgemeester uitvoert zijn bijzonder, vooral leuk, maar ook serieus.
Wie deze taak op zich wil nemen moet het leuk vinden om op te komen voor de belangen van kinderen en open staan voor allerlei vragen en opmerkingen. Hij of zij moet daarnaast goed en vlot spreken, ook voor publiek, en het leuk vinden om in de belangstelling te staan.

Aanmelden
Aanmelden kan middels een mail of filmpje waarin de kandidaat zich voorstelt en motiveert waarom hij/zij kinderburgemeester van gemeente Beuningen wil zijn. Stuur dit samen met het door de ouder ingevulde toestemmingsformulier voor 15 mei naar burgemeester@beuningen.nl. Voor meer informatie, zie: www.beuningen.nl. Hier is tevens een filmpje van burgemeester Bergman te zien, waarin ze uitlegt wat haar taken zijn en wat er allemaal in het gemeentehuis gebeurt. 

Opvolger
De jury kiest uit alle kandidaten vijf kinderen die in juni op het gemeentehuis presenteren waarom zij denken de enige echte Beuningse kinderburgemeester te zijn.
De jury en burgemeester Bergman beslissen wie de opvolger van Quinty wordt.