Afbeelding
Foto: Joep van den Brink

Appelterner Joep van den Brink brengt nieuw boek uit

Algemeen

APPELTERN - Appelterner Joep van den Brink heeft een nieuw boek uitgebracht, ‘Diaspora’. Van zijn hand verschenen eerder Mensen van Maas en Waal en Joan Derk van der Capellen tot den Pol, Heer van Appeltern. Ook schreef hij mee aan het Maos en Waols fruitbuukske. 

‘Diaspora’ is zijn eerste fictie boek. Het is een roman waarin aan de hand van de levensloop van drie generaties over een periode van honderd jaar de relatie tussen de mens en de natuur beschreven wordt. In elk hoofdstuk maken zij mee hoe de natuur reageert op wat de mensen doen. Uiteindelijk vind de natuur het welletjes en keert zich tegen de mens. Veel van de ervaringen van de romanfiguren zullen voor de lezer in Maas en Waal herkenbaar zijn. Een hoofdstuk speelt zich af in Druten en een in Nijmegen. De andere hoofdstukken spelen zich over de hele aarde af en zelfs daarbuiten.

Het boek is te bestellen bij elke reguliere boekhandel en bij uitgeverij Boekscout (Prijs: 21,99 euro, ISBN nummer 9789464504743). De andere door Van den Brink geschreven boeken zijn te bestellen via joepvandenbrink@hotmail.com.