Consumptieve techniek.
Consumptieve techniek. Foto: Tech-Lokaal

Tech-Lokaal weer geopend

Algemeen

MAAS EN WAAL - Scholieren van het basis- en middelbaar onderwijs in de regio West Maas en Waal, Druten en omgeving kunnen sinds kort weer terecht in het Tech-Lokaal. Op de locaties in Beneden-Leeuwen en Druten maken zij kennis met techniek in diverse richtingen.

Tijdens de activiteiten is ‘ontdekkend leren’ de basis; zelf onderzoeken en leren van je fouten. De leerlingen worden hierin begeleid door enthousiaste vrijwilligers en stagiaires.

Richtingen
Het aanbod van het Tech-Lokaal is onderverdeeld in drie richtingen: traditionele techniek, innovatieve technieken en consumptieve techniek. Scholieren kunnen hieruit zelf een keuze maken. Op het gebied van traditionele techniek valt te denken aan solderen, een werkstuk maken van hout, of aan de slag gaan met elektriciteit en (mini-)metselen.

De richting innovatieve technieken richt zich op vooruitstrevende technieken zoals 3D printen, robotica en programmeren. Leerlingen ontwerpen en creëren van alles, ook mediavormgeving hoort hierbij. Denk aan een film maken met stop-motion, een radio-uitzending in elkaar zetten, je eigen foto bewerken, ontdekken hoe je apps op je telefoon maakt of een huis tekenen in 3d.

Consumptieve techniek omvat de technieken die met koken, bakken en etiquette te maken hebben. De gerechten worden zelf gemaakt met verse, en als het even regionaal geproduceerde, producten. Achteraf wordt het resultaat geproefd, en wordt de tafel opgemaakt zoals het hoort.

Gamedesignclub
Naast activiteiten overdag zijn er ook clubs in de avonduren; een lego-programmeerclub, een gamedesignclub en een maak-lokaal (hobbyclub).

Vrijwilligers
Het Tech-Lokaal is afhankelijk van de hulp van vrijwilligers. Dit zijn mensen die hun kennis en kunde willen inzetten voor een nieuwe generatie. Een voorwaarde is uiteraard dat men affiniteit heeft met één van de genoemde technieken én het leuk vindt om met kinderen te werken. Het Tech-Lokaal kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken voor de verschillende activiteiten.

Daarnaast zijn er andere klussen waarbij het Tech-Lokaal hulp kan gebruiken, denk aan PR, administratie en ICT. Het Tech-Lokaal is blij met alle hulp. Heb je affiniteit maar twijfel je aan je kennis? Geen probleem, bij het Tech-Lokaal is voldoende deskundigheid om te leren. Je inzet bepaal je zelf, iedere week kan, maar een keer per maand is ook prima. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Jaap, via tel. 06-57 55 28 76.

Vestigingen
Het Tech-lokaal is gevestigd op twee uitvoeringslocaties, namelijk Pax vmbo Druten en Pax junior Beneden-Leeuwen, en één ontwikkel locatie: kantoor Rabobank Maas en Waal.

Meer informatie
Kijk op www.tech-lokaal.nl voor meer informatie

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding