Afbeelding
Foto: Sjors Sportief & Creatief

Start Sjors Sportief en Sjors Creatief

Algemeen

MAAS EN WAAL - Woensdag 2 februari ontvangen alle leerlingen uit het basisonderwijs in zowel de gemeente Druten als West Maas en Waal voor het vierde jaar op rij het boekje: Sjors Sportief/Creatief. 

Ook de leerlingen die op So De Kom zitten worden hierbij niet vergeten. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke en praktische manier voor deelnemers om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in beide gemeenten. En om zo te ervaren wat past bij hun interesses en talenten. Er is een ruime keuze voor sport, cultuur en techniek. Op dit moment zijn er bijna 70 organisaties die samen voor ongeveer een aanbod zorgen van ruim 110 activiteiten.

Met Sjors Sportief/Creatief hoeven de leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging of organisatie, maar maken ze op een laagdrempelige wijze kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 en leerlingen van SO De Kom schrijven zich vanaf woensdag 2 febr. in voor activiteiten via www.meedoeninmaasenwaal.nl. Vanaf 15.30 uur is de inschrijving geopend.

Kick-off
Om Sjors Sportief/Creatief de aandacht te geven die het verdient, wordt op woensdag 2 februari in de gemeente Druten en West Maas en Waal een Kick-off georganiseerd. Dit vindt plaats op IKC De Appelhof en op De Oversteek. Natuurlijk vindt alles op aangepaste wijze plaats i.v.m. Covid-19. Een kleine groep kan fysiek bij de Kick-off aanwezig zijn. De overige leerlingen kunnen de Kick-off volgen door middel van een livestream.