JC1 van Siok is kampioen.
JC1 van Siok is kampioen. Foto: SIOK
sport

SIOK JC1 is kampioen

Sport



BOVEN-LEEUWEN - JC1 van SIOK uit Boven Leeuwen heeft afgelopen zaterdag met 4-0 gewonnen van Aetos JC2 uit Arnhem. De wedstrijd had een extra feestelijk tintje, omdat er voor het eerst gespeeld werd in het nieuwe jeugdtenue van SIOK (mogelijk gemaakt door sponsoren Exner en Machine Support Leeuwen) en omdat het team hiermee het kampioenschap heeft binnengehaald.



Sinds afgelopen zomer speelt de JC1 van SIOK als gemengd team mee in de jongens C-jeugd competitie (12-13 jaar) van de NeVoBo, nadat ze te oud waren geworden voor het CMV mini-volleybal. Normaal gesproken moeten de spelers dan wennen aan het spelen met zes spelers in een groot veld en met een hoger net, maar zo niet voor de JC1. Al vanaf de eerste rally die in de competitie gespeeld werd, beheersten ze het nieuwe spel en speelden ze ijzersterk. Met de winst van zaterdag zijn ze kampioen geworden van deze competitiehelft, met elf punten voorsprong op de nummer twee en nog twee wedstrijden te gaan! Een knappe prestatie van Jan, Pim, Saar, Jasper, Bette, Pita, Anouk, Isa en Rafef.

Na het vieren van dit succes wordt er al weer volop nagedacht over de toekomst. Het is de ambitie van SIOK om dit team op termijn te laten uitgroeien tot twee aparte teams, een voor jongens en een voor meiden. Met name voor jongens zou hiermee een van de zeldzame teams in de regio ontstaan, waarmee volleybal een interessant alternatief voor voetbal kan worden. Daarom biedt SIOK de mogelijkheid voor geïnteresseerde jongens en meiden (van 12 of 13 jaar) om een paar keer vrijblijvend mee te trainen op woensdag van 17:00 tot 18:30 (siok.jeugd@gmail.com).