Jongerenwerkers Bino en Dennis.
Jongerenwerkers Bino en Dennis. Foto: John van Gelder

Cursus voor ouders/opvoeders van pubers

Varia

PUIFLIJK - In dorpshuis De Lier start woensdag 10 november een cursus voor ouders/opvoeders van pubers. Er zijn zes cursusavonden, en de bijeenkomsten duren van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname is gratis, koffie en thee zijn wel voor eigen rekening. 

Thema’s
Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: waarom is een puber anders; conflicten: noodzaak of nuttig en wat kun je er aan doen; hoe kun je gedrag van je puber veranderen; hoe blijf je op de hoogte van wat je kind doet en beleeft; de rol van sociale media en internet in het leven van je kind; alcohol, drugs: wat moet je er mee; puber op vrijersvoeten; wat kan je doen met vragen over: zakgeld, tijd van thuis komen, gamen en andere praktische zaken; alle andere vragen waar ouders mee te maken hebben.

Over elk thema wordt verteld hoe je er als opvoeder mee om kunt gaan. Daarnaast is er ruimte voor vragen en persoonlijke situaties van ouders. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Josien Warris van MeerVoormekaar via tel. 06-39 11 41 34 of per mail: j.warris@meervoormekaar.nl.