Basisschool ’t Klòsterhûfke.
Basisschool ’t Klòsterhûfke. Foto: Diana de Leur

Denk mee over de toekomst van Deest

vrijdag 17 september 2021 10:00

DEEST - De gemeente nodigt inwoners in Deest uit om tijdens het genot van een kop koffie met wat lekkers mee te denken over de toekomst en leefbaarheid in Deest. De gemeente gaat dan samen met stedenbouwkundig bureau Spacevalue graag met inwoners en ondernemers van Deest in gesprek. 

Extra aandacht voor de leefbaarheid in Deest is nodig. Inwoners vergrijzen en een supermarkt en een kroeg verdwijnen. De vraag naar één- en tweepersoonswoningen in Deest neemt steeds meer toe. Uit onderzoek blijkt dat inwoners van Deest zich zorgen maken. Bijvoorbeeld over de terugloop van het aantal verenigingen en het verenigingsleven. Het wonen in Deest moet klaar zijn voor de toekomst. Woningen moeten passen bij de inwoners. En woningen moeten duurzamer worden.

In Deest Zuid komen al extra woningen met de projecten De Gaarden Fase 1 en Fase 2. Daaromheen liggen ook mogelijkheden voor woningbouw. 

Iedereen in Deest is van harte welkom om langs te komen en mee te denken op vrijdag 17 september. De gemeente en Spacevalue staan vanaf 10.00 uur staan op het plein voor dorpshuis ’t Trefpunt. Rond 14.00 uur verplaatsen zij naar het schoolplein van basisschool ’t Klòsterhûfke. 

Kijk voor meer informatie op: www.druten.nl/samenaandeslagindeest.

Locatie