Afbeelding
Foto: Roeline Vaandering

Leeuwense kinderen nemen deel aan Openwater ZwemChallenge

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN/ZOELEN - Van maandag 19 juli tot en met vrijdag 23 juli vond bij De Beldert in Zoelen de pilot Open water zwemmen plaats. Omdat er veel kinderen verdrinken in open water kregen de deelnemers uitleg over het water en de ondergrond, waar ze op moeten letten en wat veilig is. Ook zes Leeuwense meiden namen deel aan de pilot. De pilot werd afgesloten met een Openwater ZwemChallenge.

Zwembad Waalslag Tiel is in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) de Pilot Open water zwemmen gestart. Tijdens de zwemweek werd samengewerkt met Duik- en kanocentrum ‘De Beldert’ en de Reddingsbrigade Gelderland-Zuid Tiel. Met deelname aan de Openwater ZwemChallenge helpen de deelnemers ook de NRZ en Zwembad Waalslag om de zwemveiligheid in open water in Nederland te verbeteren. Alle activiteiten zijn erop gericht dat de mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen, plezier hebben in het water, zich kunnen redden en niemand verdrinkt. 

Medaille
De uit Beneden-Leeuwen afkomstige Marit Vermeulen (10), Nienke Vermeulen (7), Britt van Dinteren (10), Maud van Dinteren (6), en Tess en Noor Briene (beiden 10) hebben de Openwater ZwemChallenge volbracht. Ze ontvingen allen een diploma en een medaille.