Afbeelding
Foto: Boert Bewust

Koe schilderen en rond-leiding op de boerderij

dinsdag 3 augustus 2021 12:00 tot 17:00

WINSSEN - Koeien en kalfjes kijken en zien hoe het er op een melkveebedrijf aan toe gaat, dat kan op de boerderij van Herbert en Annelies Verploegen. In het kader van ‘Boeren en tuinders pakken uit’ openen zij tussen 12.00 en 17.00 uur de staldeuren voor belangstellenden.

Op het Winssense melkveebedrijf worden ongeveer 125 melkkoeien gehouden. Het jongvee, dat later op het bedrijf als melkkoe gebruikt wordt, groeit op bij een andere boer. ‘We vinden het belangrijk dat de koeien zich goed voelen en gezond zijn’, aldus boer Herbert. ‘Dat uit zich onder meer in ‘zachte ligbedden’ en voldoende licht en ventilatie in de stallen.’ Met veel enthousiasme leidt Herbert jong en oud rond over zijn bedrijf. ‘Er is een hoop te zien, en vooral een hoop te ervaren. Mensen kunnen deze dag hun zintuigen optimaal gebruiken. Uiteraard kunnen de jongste bezoekers met de kalfjes knuffelen én leren ze hoe ze een echte koe moeten melken.’ 

Rondleiding

Deelname aan de rondleiding gratis. Aanmelden is gewenst, en kan via het formulier op www.boerenentuinderspakkenuit.nl. Wie op 3 augustus verhinderd is, heeft een tweede kans op zondag 29 augustus.

Koe Schilderen

Lijkt het je leuk om een koe op het witte doek te schilderen? Meld je dan aan voor de activiteit Koe Schilderen, uiteraard in de wei, tussen de koeien. Ook kinderen kunnen hieraan deelnemen. Deelname bedraagt 10 euro per persoon, inclusief materiaal en koffie/ thee en iets fris. 

Aanmelden kan tot uiterlijk twee dagen van te voren via www.boerenentuinderspakkenuit.nl.