Marianne Janssen.
Marianne Janssen. Foto: KKVO

Voortbestaan project Kinderen Koken voor Ouderen onzeker

Algemeen

MAAS EN WAAL – Na vele jaren werkzaam geweest te zijn als adviseur in het bankwezen besloot Marianne Janssen (67) in 2013 om ook haar maatschappelijke steentje bij te dragen. Stichting Meerwaarde Maas en Waal benaderde haar met het verzoek om het project Kinderen Koken voor Ouderen (KKVO) op te zetten, omdat dit in Wijchen al succesvol draaide. Marianne pakte het culinaire project met veel plezier op en bracht hiermee een lach op het gezicht van zowel kinderen als ouderen.

Voor het project werden sponsoren en goede koks benaderd en onder andere Geert Meijer, Alfred Folmer en topkok Peter van der Cruijsen zegden toe mee te werken. Daarnaast werden lokale basisscholen gevraagd om, samen met vrijwilligers, pensionado’s een lekkere maaltijd voor te kunnen schotelen. KKVO was een enorm succes, zo vertelt Marianne. ‘Ouderen straalden helemaal, zeker als er ook kleinkinderen onderdeel van de middag waren. Commentaren als “zo lekker hebben we nog nooit gegeten”, hebben we meerderen malen gehoord.’

Begin dit jaar heeft Marianne echter aangegeven te stoppen met het project, en de laatste editie van Kinderen Koken voor Ouderen dateert alweer uit 2020. Spijtig genoeg heeft corona voortijdig een einde gemaakt aan het project, want de combinatie van ouderen én kinderen kon destijds niet meer. Mede door de onvoorspelbaarheid van de corona-pandemie is het voortbestaan van het project op dit moment onduidelijk.

Marianne is trots op haar bijdrage en dankt alle betrokkenen en vrijwilligers van het project. ‘Ik heb laatst nog een klein officieel afscheid gehad, en toen ook uitgesproken met hoeveel liefde iedereen dit project uitgevoerd heeft. Zonder vrijwilligers was zoiets nooit mogelijk geweest’, besluit ze.

Door Rex Broekman