Logo demaasenwaler.nl
Nadine Lejeune van het Vlaams Friethuis en medewerkster Carmen.
Nadine Lejeune van het Vlaams Friethuis en medewerkster Carmen. (Foto: GER LOEFFEN)

Verse friet bij Vlaams Friteshuis Loket 13

  Zakelijk

BEUNINGEN - ‘May the fries be with you’, staat op een van de wanden van het gezellige Vlaams Friteshuis Loket 13. Een wens die meteen in vervulling gaat, zodra je een bestelling doet. De aardappels worden zelf geschrapt en gesneden, de frieten worden vervolgens voorgebakken en daarna afgebakken, en het resultaat is een vers frietje om je vingers letterlijk bij af te likken.

Vlaams Friteshuis Loket 13 staat voor ambachtelijk, vers en zelfgemaakt. En dat geldt ook voor de snacks, zoals bamischijven, nasiballen en stoofvleeskroketten. Echt waar voor je geld.

Sinds juni zijn de deuren van het Vlaams Friteshuis Loket 13 aan het Amaliaplein 13 in Beuningen geopend voor het afhalen van allerlei lekkernijen. Van maandag tot en met donderdag wordt er ook bezorgd. De menukaart biedt een ruim assortiment, waaronder ook vegetarische, vegan en glutenvrije producten, alles gebakken in plantaardige olie. De snackbakjes zijn van 100 procent rietsuiker en de frietzakken van papier. Daarmee draagt Loket 13 haar steentje bij aan duurzaamheid en het milieu.

‘Mijn compagnon Joris Visser is ooit gestart met een frietloketje in Apeldoorn, vandaar de naam’, vertelt mede-eigenaresse Nadine Lejeune. ‘Daarna startte hij een zaak in Nijmegen en Zutphen en samen zijn we een Loket 13 begonnen in Overasselt en nu dus in Beuningen. Het loopt goed en het is leuk om te horen als iemand zegt “dit is wat er nog in Beuningen miste”. Het leukste vind ik het contact met mensen en ze het naar de zin te maken door dat met liefde gebakken, perfecte, verse frietje.’

Door Anne-Bregtje Schelfhout

Meer berichten