Logo demaasenwaler.nl
Foto: Ignite

Inschrijving IGNITE Award voor sociaal ondernemers van start

  Zakelijk

GELDERLAND - Op 1 juni is inschrijving voor de zevende editie van de IGNITE Award van start gegaan. IGNITE is een groeiprogramma voor social startups uit Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant die een sociaal of maatschappelijk doel nastreven. Uit alle inzendingen worden acht deelnemers gekozen. Deze acht ondernemers krijgen, middels een intensief trainingstraject én de kans op een investering van 100.000 euro, de mogelijkheid hun onderneming echt op poten te zetten.

Sociaal ondernemers durven nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te proberen. IGNITE, een initiatief van het Anton Jurgens Fonds, helpt hen haalbare businesscases te ontwikkelen. Deelnemende startups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiële haalbaarheid en het vermogen om in te toekomst op te schalen. De meest veelbelovende sociale startups worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Vervolgens starten er acht beginnende sociale ondernemers aan een intensief groeigrogramma. Tijdens dit traject worden ze bijgestaan door sucesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begleiden het bij het verder realiseren van hun plannen.

Op 28 oktober strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury pitchen zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2021 ontvang een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer ontvangt 50.000 euro.

De inschrijving sluit op 30 juni. Startend sociaal ondernemers kunnen zich hier aanmelden: www.igniteaward.nl/aanmelden

Meer berichten