Logo demaasenwaler.nl
<p>Verbouwing van Moeke Mooren in 2021.</p>

Verbouwing van Moeke Mooren in 2021.

(Foto: John van Gelder)

Banengroei in Druten en Wijchen

  Zakelijk

DRUTEN - In de periode van april 2019 tot april 2020 zijn het aantal banen binnen de gemeente Druten en gemeente Wijchen wederom gestegen, voor het vierde jaar op rij. 

In Druten betreft deze groei 2,2 procent, waarmee ze voor het eerst in de top tien staan van de banenkampioenen in Gelderland. Wijchen staat in al twee jaar op de tweede plaats, met een groei van meer dan 2.000 banen in de afgelopen drie jaar. Beide gemeenten komen hiermee uit boven de gemiddelde banengroei in Gelderland van 0,7 procent.

Wethouder Willy Brink is blij met de aantallen. ‘Het is goed nieuws dat de groei van werkgelegenheid zich in Druten verder blijft ontwikkelen. Werkgelegenheid vormt namelijk de basis voor een leefbare gemeente met een goed niveau van voorzieningen!’

De invloed van corona op de banengroei
Pas over één à twee jaar zal bekend worden wat het effect van corona geweest is op de banengroei. Tussen april 2020 en september 2020 steeg het aantal banen in Gelderland met 9.140, maar naar verwachting zijn er in deze periode minder uren gewerkt. Ook waren er in deze periode extra steunmaatregelen van kracht die een vertekent beeld kunnen geven.

Meer berichten